Суперкупата на Испания по футбол ще се проведе в столицата

...
Суперкупата на Испания по футбол ще се проведе в столицата
Коментари Харесай

Суперкупата на Испания ще се проведе отново в Саудитска Арабия

Суперкупата на Испания по футбол ще се организира в столицата на Саудитска Араби Рияд през януари 2023, оповестиха от Испанската футболна федерация (РФЕФ).

Надпреварата ще се организира за трети път в Близкия Изток като част от договорка за опазване на съревнованието там до 2029 година на стойност 30 млн. евро на сезон за РФЕФ.

Действащият притежател на трофея и първенец на Ла Лига Реал Мадрид ще се изправи против вицешампионите за Купата на Краля Валенсия в единия полуфинал, до момента в който носителите на Купата Бетис ще играят с Барселона, който остана втори в шампионата, в другия конфликт от последните четири.

„ Трите мача ще се играят на стадион „ Кинг Фахд де Рияд “, впечатляващо оборудване с потенциал над 60 000 седящи места “, се споделя в изказване на РФЕФ.

Полуфиналите ще се проведат на 11 и 12 януари, а финалът е плануван за 15 същия месец.

През сезон 2019/20 Суперкупата на Испания бе в Джеда, Саудитска Арабия, само че поради пандемията от ковид се завърна в Испания за 2020/21.

Миналата година разногласието за трофея още веднъж бе решен в Саудитска Арабия, в столицата Рияд, където Реал се наложи над Атлетик Билбао с 2:0 във финала.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР