Суперкупата на Испания е на линия с финалния мач, а

...
Суперкупата на Испания е на линия с финалния мач, а
Коментари Харесай

Ел Класико разтърсва арабския свят с голямото дерби Реал - Барселона

Суперкупата на Испания е на линия с финалния мач, а кой може да е по-интригуващ от него? Среща в последния дуел си дават грандовете Реал Мадрид и Барселона в Саудитска Арабия.

Тимът на Карло Анчелоти стигна до триумфа в полуфиналните с 5:3 над Атлетико Мадрид, до момента в който Барселона се наложи с 2:0 против Осасуна, с цел да ни подсигуряват второ издание на Ел Класико в хода на сезона до този миг.

И Анчелоти, и Шави резервираха успокоение на формалния брифинг преди мача на „ Ал Сауд “. Аут за „ лос меренгес “ от дуела ще бъдат Тибо Куртоа, Едер Милитато, Давид Алаба и Лукас Васкес, до момента в който „ блаугранас “ ще би трябвало да се оправят без Марк-Андре тер Стеген, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо, Гави и Рафиня. Жоао Кансело пък остава под въпрос заради проблеми в коляното.

Барселона е водач при извоюваните титли в този шампионат с 14, като първата датира от 1983-а година. Реал Мадрид е втори с 12 купи, а дебютната за столичани е през 1988-а година. Атлетик Билбао е с три.

В историята на конкуренцията пък единствено веднъж някой от двата тима на е стигал до последния мач, като през 2005-а във финала Сарагоса надделява Валенсия.

Очаквани сформира:

Реал М:   Лунин – Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Валверде, Чуамени, Модрич, Белингам, Родриго, Винисиус

Барселона:  Пеня – Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Педри, Де Йонг, Гюндоган, Ямал, Феликс, Левандовски

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР