„Супергероите свършиха. Време е да се качат на големия сребрист

...
„Супергероите свършиха. Време е да се качат на големия сребрист
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Време е супергероите да се качат на кораба си и да спасяват други планети

„ Супергероите свършиха. Време е да се качат на огромния сребрист транспортен съд, локалните им помощници да им помахат за сбогом и да отидат да избавят други планети “. Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев изясни претекстовете за импортирания от парламентарна група избор на съмнение към кабинета „ Петков “. „ Отвъд шегите и закачките. Това даже в някаква степен е просрочен акт “, посочи той.

" Вотът на съмнение е просрочен акт и какво по-естествено от една съпротива да подлага на критика и да намира кусурите на ръководещите ". Това разяснява в студиото на " Лице в лице " по Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

" Мотивите за вота на съмнение са над 12 страници. В тях има единствено цифри и данни от публични източници. Оттук нататък всеки опит за удължение на живота на кабинета се трансформира в тъга за всички. Основният проблем на това ръководство е корупцията и развращаването на всички системи ", разяснява Дончев.

" Има доста аргументи за този политически ход. Ефектът от " Промяната " го усеща всеки по джоба, по резервоара, по хладилника. Има стремглав ритъм на задлъжняване на страната и в случай че 2022 година наподобява предизвикателна от позиция на обществените финанси, 2023 година наподобява катастрофична ", сподели Дончев.

Само в границите на този бюджет дългът на страната е планувано да порасне с 10 милиарда лева, а резултат от тези изхарчени пари няма да има, разяснява той.

ГЕРБ има лично предложение за актуализация, което да помогне на пенсионерите от най-уязвимите групи, без да дебалансира бюджета в такава степен, сподели Дончев.

" Увеличението на пенсиите в този момент е основано на кредитен запас. То се изплаща със средства, които чакаме да получим от Националния проект за възобновяване и резистентност. Но настава 2023 година и държавното управление, което и да е то, ще би трябвало да изплати по-големия размер на пенсиите и ще би трябвало да извади пари от бюджета, с цел да финансира тези планове ", разяснява Томислав Дончев.

Според него държавното управление е пропуснало опцията да помогне на бизнеса за високите цени на тока, с цел да може бизнесът да не трансферира високите цени на тока в магазините. На това се дължи и фактът, че инфлация 15.6% е двойно по-висока от европейската.

Говорим за коалиция, която в действителност към този момент няма парламентарна поддръжка и всевъзможни опити за изкуствено удължение на живота ѝ са безсмислени и скъпи, сподели той.

Какъв е логаритъма - малко повече разсъдък във всички политици, да въведем най-малък стандарт, където всеки изяснява какво желае.

Това държавно управление е ярка илюстрация, че това, че мразиш доста някого, не е гаранция, че можеш да свършиш работа, сподели Томислав Дончев.

Няма нова коалиция в Народното събрание, тя е по-скоро ситуативна за съответно политическо деяние, отвърна Дончев на обвиняванията на " Продължаваме промяната " за събраните подписи за оставка на Никола Минчев.

" В последно време, евентуално заради сериозната обстановка, в която се намира ръководството, той е по-агресивен, толелирира ръководещите, употребявайки процедурни хватки и скапва положителното усещане ", сподели Дончев.

Днес му поискали оставката поради тази игра с намерено или закрито да е съвещанието.

Правителството щеше да понесе по-малко вреди, в случай че съвещанието беше закрито, както беше изначално импортирано, а с намерено съвещание се получил още по-грозен скандал, съобщи Дончев.

Определени подмолни сили оказват въздействие върху българската политика, само че тази тематика не ми е силата, сподели още той.

Ще забележим, отговори Томислав Дончев на въпроса дали ще поддържат Ива Митева за ръководител.

" Животът на този парламент няма да е изключително дълъг, тъй че не е от първостепенно значение, " разяснява той.

Няма връзка сред ГЕРБ и Има Такъв Народ посредством Орлин Алексиев, сподели още Томислав Дончев. " Нямаме връзка с Има Такъв Народ, а да припомня, че това е политическата мощ, която до неотдавна най-стръвно ни подлагаше на критика и то употребявам учтив израз, бих могъл да употребявам и различен ", разяснява той.

За разногласието сред МФ и Гроздан Караджов, Томислав Дончев сподели, че историята била забъркана доста по-рано с всички обвинявания, че всички тези контракти били противозаконни. Това е безусловно политически спор без действителни прави и механически причини. Размяна на политически офанзиви вътре в някогашната коалиция, който се движи доста надалеч от действителността, ззавърши Дончев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР