Супербурята Киара удари северната част на Европа и Великобритания. Заради

...
Супербурята Киара удари северната част на Европа и Великобритания. Заради
Коментари Харесай

Българка приземи безопасно самолет в пика на стихията в Лондон


Супербурята Киара удари северната част на Европа и Англия. Заради свирепия вятър и проливните дъждове се стигна до транспортен безпорядък и анулирани полети. Един от самолетите, които се приземиха сполучливо на летище Хийтроу в Лондон, макар жестоката стихия, беше ръководен от българка и екипажа й, заяви Нова телевизия.

„ Като дребна желаех да стана хирург. Нещата се трансформираха инцидентно. Започнах да хвърча на дребни самолети в аероклуб. Буквално за месец взех решение, че ще ставам боен водач. За мой шанс по това време в Долна Митрополия не се одобряваха дами в летателни специалности. Тогава открих компетентност „ авиационна техника” в Техническия университет, където всяка година страната финансира 10 души в образованието им за водачи. За два месеца ми се наложи да се приготвя за изпитите по математика”, споделя пълководец Райна Косева, която има над осем хиляди летателни часа зад тила си. Освен това е майка на три деца.

„ Всички ми споделяха, че тази работа е за мъже. Инструкторите обясняваха, че ние би трябвало да сме майки, а не да сме в самолетите. Сега, когато имам ранни полети в действителност ги разбирам. Харесва ми да си мисля, че децата нямат избор и свикват”, добавя тя.

Приземяването на аероплан при мощен вятър наподобява рисково даже в профил. „ В нашата специалност несъмнено не се вършат опити, а всичко е подчинено на правила, които ние съответно спазваме”, сподели още Райна Косева.

Видео: https://www.vbox7.com/play:bc251d18f8&start=5
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР