Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си осигуряват неограничен

...
Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си осигуряват неограничен
Коментари Харесай

Руски олигарси пазаруват малтийски паспорти

Супербогаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия си обезпечават безграничен достъп до Европейски Съюз посредством малтийски паспорти, написа вестник "Гардиън ".
Пробив в схемата за по този начин наречените "златни паспорти " им разрешава да се снабдят с такива документи единствено след 3-седмичен престой в Малта.
Изтекли документи от Хенли енд Партнърс, компанията считана за основател на по този начин нареченото "глобално гражданско обмисляне " и профилирана в паспортни услуги демонстрират, че съществува "задна малка врата " в механизма при издаване на "златни паспорти " или пласиране на поданство на богати чужденци, написа "Гардиън ".
Желаещите да си купят малтийски паспорт посредством държавната инвеститорска скица могат умерено да потвърдят, че са живели в страната цяла година като наемат жилища, след което ги изоставят празни.
"Задната малка врата " разрешава на клиенти, които заплащат повече от 1 милион евро по схемата да претендират, че имат "истинска връзка " с Малта, което е основно правно условие за "златен паспорт ", до момента в който прекарват в действителност единствено няколко седмици на отмора и вършат още няколко спомагателни "жестове " като наемане на яхти и даряване на средства на локални благотворителни организации.
Разкритията сигурно ще сигнализират Европейската комисия, която към този момент замисляше правосъдно произвеждане против Малта за продажбата на "златни паспорти ", разяснява "Гардиън ".
Комисията упрекна Малта, че продава паспорти на лица, които нямат никаква връзка с страната, а това им дава цялостен достъп до Европейски Съюз
Малтийското държавно управление отхвърля обвиняванията с изказване, че е негово право да взема решение кой ще получи малтийско поданство и че се правят всички надлежни инспекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР