DeSantis super PAC спира избирателната агитация в 4 щата, поставя високи цели за набиране на средства за следващите две тримесечия

...
Super PAC, подкрепяща кандидатурата на губернатора на Флорида Рон ДеСантис
Коментари Харесай

Super PAC, подкрепяща кандидатурата на губернатора на Флорида Рон ДеСантис за президентските избори, спря обхвата си за почукване на вратата в ранните първични президентски избори в щата Невада, и три други щата за Супервторник, включително богатата на делегати Калифорния. Корекцията от PAC е напомняне за огромната роля, която е играл досега в кампанията на DeSantis, като се справяше със задачи, които обикновено се контролират от самата президентска кампания.

Чукането на вратата свършва в Невада и някои Супер вторник гласи

PAC, „Никога не се отдръпвайте“, казва, че паузата на тези полеви операции, в които участват до 250 служители и агитатори, ще бъде приложена в Невада, Калифорния, Тексас и Северна Каролина. PAC заяви, че неговите политически служители в тези щати ще останат на мястото си, а чукчи на врати, които бяха съкратени през последните седмици, се пренасочват към Айова, Ню Хемпшир или Южна Каролина. Съкращенията на PAC бяха съобщени за първи път от NBC News.

„Виждаме реални възможности в първите три. Първите три ще определят условията за мартенските щати“, пише директорът по комуникациите на PAC Ерин Перин в изявление.

Лос Анджелис Таймс.

Перин казва, че това „елиминира възможността за масова кампания.“

Попитан в началото на август по време на посещение в Ню Хемпшир за промените в делегатите в Калифорния, ДеСантис каза, че е „доволен от правете каквито и да са правилата", има "очевидно...усилие с някои от тези държавни партии да го изкривят по един начин."

Но говорител на републиканската партия в Калифорния каза, че тя няма голям избор - промяната беше предизвикана от правило на Републиканския национален комитет, което според тях, ако бъде нарушено, Калифорния може да загуби половината от своите делегати на конгреса през 2024 г.

„Със 169 делегати и преобладаващо гласуване на Изпълнителния комитет на републиканците в Калифорния На 29 юли 2023 г. гласоподавателите ще играят ключова роля при определянето на републиканския кандидат за президент в Супер вторник“, каза говорителят на републиканската партия в Калифорния Ашли Янез.

В Невада щатската републиканска партия съди, за да запази своята система за гласуване фракция и блокира двегодишен закон, който изисква вместо това да проведе първични избори. От 1981 г. в Невада се провеждат събрания за първични президентски избори и за двете партии. Делото в момента е пред върховния съд на щата.

В момента изборните служители в Невада имат първични избори на 6 февруари в календара. Щатската републиканска партия заяви, че ще проведе събрание два дни по-късно и кандидатите на Републиканската партия, които участват в първичните избори, ще бъдат забранени от събранието или приемането на делегати от щата.

Перин нарече председателя на Републиканската партия на Невада Майкъл Макдоналд „изпълнителен директор марионетка на Тръмп“, който провежда това, което тя пренебрежително нарече „рутинна фракция/първични, първични/какуси“.

“ Когато имате такъв вид несигурност относно това как ще се проведат изборите, това се превръща в доста нестабилна среда за инвестиране на ресурсите, които ние инвестираме“, каза Перин в изявление.

Макдоналд, който беше един от „фалшивите избиратели“, които подписаха документи, които невярно твърдяха, че Тръмп е спечелил Невада през 2020 г., защити борбата на партията си да поддържа фракция и твърди, че фракцията би била по-ефективна за „почтеността на избирателите “ поради правилата си за идентификация на избирателя и липсата на опция за гласуване по пощата.

"Никой не е имал проблем с посоката, в която се движим", каза Макдоналд за други републикански президентски кампании. „Хората, които искат да приемат кампанията сериозно и наистина искат да си взаимодействат, те очевидно вървят напред.“

В изявление относно това дали ще участват в фракцията или в първичния процес в Невада, директорът по комуникациите на кампанията на DeSantis Андрю Ромео каза: „Ние проучваме всички опции в Невада, за да позиционираме най-добре Рон DeSantis да бъде следващия президент."

Голямата, безпрецедентна роля на Never Back Down в кампанията на DeSantis

Законите за финансиране на кампанията забраняват на групата "Never Back Down" да координира директно с кампанията на DeSantis . PAC не подлежи на ограничения на дарителските вноски, докато кампанията е. В исторически план супер PAC са се занимавали с харченето на пари за реклами, докато кампанията се е занимавала с тяхното набиране на средства, организиране на събития и полеви операции като агитиране.

Но откакто стартира в началото на март, Never Back Down пое необичайно извънредно голяма роля в подкрепа на ДеСантис, повече от когато и да било в съвременната политика на президентските кампании.

Довеждайки до стартирането му, super PAC събра пари в „проектна комисия“, която беше предмет на федерални ограничения и беше прехвърлена към кампанията на DeSantis. Компанията рекламира инвестиция от 100 милиона долара в националната си агитационна програма, която поставя акцент върху ранните първични президентски избори в щатите Айова, Ню Хемпшир и Южна Каролина, както и щатите от Супервторник.

В Айова PAC създаде "обучаващ лагер" от чукачи на врати в Западен Де Мойн в началото на кампанията на DeSantis.

След като кампанията на DeSantis изгори голяма част от парите, събрани през първите шест седмици от неговата кандидатура, PAC ръководи организирането на по-голямата част от обиколката на DeSantis във всичките 99 окръга в Айова. Съгласно правилата на супер PAC, кандидатът не може да се координира със супер PAC, но може да бъде „избрани гости“ и да говори на неговите събития за набиране на средства, с някои ограничения. По време на тези обиколки с автобус PAC обозначава ДеСантис като „специален гост“ и го транспортира в автобус на кампанията, към който се присъединява кортеж от полицията на щата Флорида или Айова.

Главният изпълнителен директор на Never Back Down Крис Янковски написа в бележка от края на юли, че с корекциите на кампанията на DeSantis и по-икономичния подход, финансовите ресурси на PAC ще имат по-голямо влияние в надпреварата.

„PAC има всички пари. Те имат офис до нас. Но тук няма кампания [DeSantis], това е просто PAC“, каза Макдоналд, който каза, че правилата на FEC не позволяват на държавните партии да се координират с супер PAC.

Кампанията на DeSantis твърди, че е разговаряла с McDonald в четвъртък, а McDonald каза, че служител на DeSantis му е казал, че „PAC не говори от името“ на губернатора или кампанията.

Как PAC се справя с прекомерната си роля, което доведе до известен конфликт с кампанията в миналото.

В седмицата преди първия дебат в Милуоки PAC дори издаде бележка онлайн, която предложи как ДеСантис трябва да преследва опонентите си на сцената на дебата. ДеСантис и неговата кампания се стремяха да се дистанцират от стратегиите, разкрити в бележката, а губернаторът до голяма степен стоеше настрана от атаките срещу опонентите си на първия дебат в Милуоки.

По време на обяд преди дебат, организиран от PAC в Милуоки, официални лица обсъдиха вътрешно проучване за ДеСантис и анализ на разликата в стойността на спечелените медии – тоест отразяването на новините – между него и Тръмп. PAC също така си постави цел за набиране на средства от 50 милиона долара до края на годината и 100 милиона долара до края на март 2024 г., според присъстващ на обяда.

CNN първо съобщи за части от аудиото, изтекло от обяда, където целите за набиране на средства бяха повишени.

PAC харчи десетки милиони за телевизионни и цифрови реклами, като досега е загубил 35 милиона долара за реклами, според AdImpact, фирма за проследяване на реклами. PAC също така пуска рекламна покупка, започваща от $25 милиона в Айова и Ню Хемпшир, която започва от Деня на труда и може да продължи след Хелоуин.

PAC, който няма ограничения за парите, които може да събере, донесе над 130,5 милиона долара от стартирането си и похарчи около 34 милиона долара през първите си няколко месеца, според публикуван отчет за финансирането на кампанията в средата на годината в края на юли. Never Back Down влезе в август с над 96 милиона долара в брой.

По-голямата част от тях, 82,5 милиона долара, са от трансфер от държавния политически комитет на ДеСантис, който подкрепи неговите губернаторски кампании. Организацията Campaign Legal Center подаде жалба през май до Федералната избирателна комисия относно този трансфер.

Най-големият изброен дарител на Never Back Down е хотелският магнат Робърт Бигълоу, който е дал 20 милиона долара, но каза през август, че може не давайте повече, освен ако ДеСантис не покаже, че може да се хареса на умерените избиратели.

Имейл за набиране на средства, изпратен в петък вечерта от кампанията на Тръмп със заглавие „Изплашихме Super PAC“, намеква Never Back Down да „закрие операциите си“ в Невада и други щати и казва: „Това Super PAC не е нищо друго освен кампания в сянка, която заобикаля законите на FEC за събиране на тъмни пари с единствената мисия да унищожи нашето MAGA движение."

Попитан за правната разделителна линия между PAC и кампанията по отношение на скорошния автобус турнета, Кен Кучинели, основател на Never Back Down, твърди, че PAC може законно да организира събития и да покани ДеСантис като „специален гост“, но неговата кампания не може да има никакъв контрол върху уговорките.

„Ние организира обиколка с автобус, предложи я на кампанията и те или казват да, или не. Ето защо е законно. Оставаме напълно извън координацията", каза Кучинели пред CBS News в края на юли.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР