Супер моделът от 90-те години Наоми Кембъл се оплакала от

...
Супер моделът от 90-те години Наоми Кембъл се оплакала от
Коментари Харесай

История с Наоми Кембъл и Летище София

Супер моделът от 90-те години Наоми Кембъл се оплакала от неприятно, расистко предубедено отношение от чиновниците на Летище София, написа през вчерашния ден " Дейли мейл ". Тя била претърсена при идването си за фотоси в българската столица през май.

Кембъл останала същински огорчена след визитата си в София. Според нея тя е станала жертва на расова дискриминация.

На 19 май тя пристигнала за фотосите на реклама на огромен бранд. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът ѝ на щателна инспекция, преди да я пуснат в страната.

След това 52-годишната манекенка била " доста смутена " от случилото се и била твърдо уверена, че е селектирана за претършуване тъй като е чернокожа.

" Наоми беше доста смутена. Целият случай ѝ се отрази извънредно. Тя беше на път за вълнуващи фотоси, които очакваше с неспокойствие, само че това малко помрачи престоя й в София ", е представен другар на моделката пред английския таблоид.

Не е ясно дали чиновниците, които са поискали да претърсят движимостите ѝ, са наети на летището или от частен реализатор. По-късно Кембъл е забелязана да излиза от летището с бейзболна шапка, преди да бъде откарана до първокласен хотел в града, показва изданието.

В известие до медиите от Летище София оповестиха, че стартират инспекция по случая.

" В контакт сме с българските митнически управляващи, които потвърдиха, че инспекцията на пасажери и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна инспекция ", прибавят оттова.

Както и че ще прегледат видеозаписите от този ден и ще интервюират чиновниците си.



Наоми Кембъл има преидстории от разнообразни летища. През 2008 година тя беше задържана и отведена с белезници на летище " Хийтроу ", откакто се е държала неприятно с двама чиновници на аеропорта поради липсващ багаж и е нападнала служител на реда. Тогава супермоделът упреква служителя в расизъм и заплашва да го съди. По-късно тя се признава за отговорна по четири обвинявания, в това число две за нахлуване над служител на реда. Размина се с 200 часа общественополезен труд.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР