Супер моделът Наоми Кембъл е станала обект на расова дискриминация

...
Супер моделът Наоми Кембъл е станала обект на расова дискриминация
Коментари Харесай

Дейли Мейл: Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София

Супер моделът Наоми Кембъл е станала обект на расова дискриминация на летище София. Това оповестява английският таблоид " Daily Mail ".

Изданието твърди, че предишният месец Кембъл е била спряна на терминала за идващи в София и е била претърсена поради цвета на кожата ѝ. От случилото се 52-годишният модел е останала " доста смутена ". Тя е била на тридневно работно посещаване в столицата за реклама на международен фешън бранд.

Не е ясно дали чиновниците, които са поискали да претърсят движимостите ѝ, са наети на летището или от частен реализатор. По-късно Кембъл е забелязана да излиза от летището с бейзболна шапка, преди да бъде откарана до първокласен хотел в града, показва изданието.

От българското летище оповестяват, че стартират инспекция по случая след обявата.

" Искрено съжаляваме за отрицателните прекарвания на госпожа Кембъл в София. Днес започнахме цялостна инспекция на случилото се. В контакт сме с българските митнически управляващи, които потвърдиха, че инспекцията на пасажери и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме чиновниците на следващия ден, с цел да проучим случая изцяло ", се споделя в прессъобщение от летище София.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР