Супер билките са известни от векове, че имат ползи за

...
Супер билките са известни от векове, че имат ползи за
Коментари Харесай

5 супер билки и техните ползи

Супер билките са известни от епохи, че имат изгоди за здравето и се употребяват като съставки за доста хранителни добавки. Такива добавки елементарно може да намерите в съвсем всяка билкова аптека. Ето някои супер билки и техните изгоди:

Лайка

Смятана за лечебно средство, лайката нормално се употребява като ананксиолитично и успокоително средство за тревога и релаксация. Използва се за укрепване на рани и за понижаване на възпалението или подуването. Лайка се употребява като чай или се ползва като компрес. Може да усили сънливостта, породена от медикаменти или други билки или добавки.

Ехинацея (Листо, стъбълце, корен)

Ехинацеята нормално се употребява за лекуване или попречване на настинки, грип и инфекции, както и за укрепване на рани. Резултатите откриват, че ехинацеята не оказва никакъв резултат при простуда. Подпомага имунната система на организма. Хората, алергични към растенията от семейство Маргаритки, може да имат по-голяма възможност да имат алергична реакция към ехинацея. Семейството Маргаритки включва амброзия, хризантеми, невенчета и маргаритки.

Джинджифил (Корен)

Джинджифилът се употребява за облекчение на гадене и болест при придвижване. Изследванията сочат, че джинджифилът може да облекчи гаденето, породено от бременност или химиотерапия, също по този начин и гадене, породено от придвижване. Съобщаваните странични резултати включват отичане на корема, газове, киселини.

Гинко Билоба (Листо)

Екстрактът от листа на гинко се употребява за лекуване на разнообразни положения като астма, бронхит, отмалялост и звук в ушите. Използва се и за възстановяване на паметта и за попречване на деменция и други мозъчни разстройства. Трябва да се употребява единствено дестилат от листа. Семената съдържат гинко токсин. Този токсин може да аргументи гърчове и в някои случаи гибел. Тъй като някои данни сочат, че гинко може да усили риска от кървене, той не би трябвало да се употребява с нестероидни противовъзпалителни медикаменти, антикоагуланти, антиконвулсантни медикаменти или трициклични антидепресанти.

Женшен (Корен)

Женшенът се употребява като афродизиак и като лек. Има огромно многообразие в качеството на продавания женшен. Странични резултати са високо кръвно налягане и тахикардия. Коренът ог женшен се смята за безвреден, само че не би трябвало да се употребява с варфарин, хепарин, нестероидни противовъзпалителни медикаменти, естрогени, кортикостероиди или дигоксин. Хората с диабет не би трябвало да употребяват женшен.
да употребяват женшен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР