Сунак отмени срещата часове преди да се проведе, предизвиквайки дипломатически

...
Сунак отмени срещата часове преди да се проведе, предизвиквайки дипломатически
Коментари Харесай

Гръцки официални лица ядосани и озадачени, след като Сунак на Обединеното кралство отмени срещата на лидерите за мраморите от Партенона

Сунак анулира срещата часове преди да се организира, предизвиквайки дипломатически спор сред двата европейски съдружника. Вместо това на Мицотакис беше препоръчана среща с вицепремиера Оливър Доудън, която той отхвърли.

Британски чиновници не показаха причина за анулацията, само че бяха раздразнени, че Мицотакис се появи по английската телевизия в неделя и съпостави отстраняването на скулптурите от Атина до разрязването на Мона Лиза на половина.

Димитрис Циодрас, началник на прессекретариата на гръцкия министър-председател, сподели, че Митостакис е сърдит на „ английската неверна стъпка “.

“ Разбира се, че беше сърдит... Вижте, Гърция е горда страна. Има дълга история. Мицотакис съставлява тази страна “, сподели Циодрас пред частната телевизия Mega.

Лидерът на гръцката лява съпротива Стефанос Каселакис също сподели, че действието на Сунак е недопустимо.

„ Случаят със скулптурите на Партенона е въпрос, който надвишава гръцкия министър-председател като субект и отвън партийните разл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР