Сумрачна стая. В средата, с тюрбан на главата, се е

...
Сумрачна стая. В средата, с тюрбан на главата, се е
Коментари Харесай

Агент Академик гледа в кристалното кълбо и му се привижда Пеевски

Сумрачна стая. В средата, с тюрбан на главата, се е разпищолил корпулентният някогашен публицист Огнян Стефанов, прочут още като Агент Академик. Надвесен над кристално кълбо, явочникът на Държавна сигурност се преквалифицира неумело във гадателка. Личната гадателка на банкера Цветан Василев, написа Монитор.

Агент Академик гледа на фасул и кафе и вещае бъдещето на страната, само че най-паче на депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски, който се пробва от доста време да показва за някакъв всевластен злобен дух.



- Виж там какво ще предскажеш за Пеевски – боботи в ухото му гласът на банкера дезертьор Цветан Василев. И още: Бързичко гледай, че по-късно имам конферентен диалог с щерка ми Радосвета Вас (кръстил я е по този начин от сантимент по тогавашната гърла Соня Васи, а и да не проличава толкоз сходството във фамилиите).

- Виждам, виждам... - запецва новоизлюпената гадателка Агент Академик Стеф. Колкото и да се взира в кълбото, вижда единствено една стомна с пърцуца. Трябва му нещо по-качествено и по-силно, с цел да разгърне гения си. Въпреки това не може да откаже на ВИП клиента си. Затова вади от джоба си мазна забрадка, в която преди време се е подвизавала сочна плескавица и забърсва потта, избила по челото му.

- Виждам, виждам... ми като нищо не виждам.

Притеснен от вероятността кръшната му външност да залинее от апетит, в случай че му се наложи да се препитава като гадателка, Агент Академик пуфти, все едно са го предиздвикали да прави някаква физическа активност, друга от лазенето пред господаря му.

Отведнъж си спомня, че врачуването доста прилича на доносите за Държавна сигурност и мисълта му се отприщва като избухлив поток.

- Виждам, шефе, виждам – провиква се Агент Академик Стеф и почва да реди бързо, преди в кристалното кълбо да се появи отново дамаджаната, с приканващ взор да обгърне снагата й.- Случилото се с Божков бе разказано още на 21.11.19, следва Борисов...

Тъй като спомените на Агент Академик постоянно му изневеряват, се разравя в архива на уеб страницата, с който сякаш няма нищо общо, с изключение на в случаите, когато подрежда на обслужващия личен състав чий пост от Facebook да препише, с все правописните неточности.

Освен също по този начин и в случаите, когато самичък се разписва като Борис Петков, доктор Димитър Попкутуев или Екип на Фрог нюз.

Колкото повече – толкоз повече, както би споделил Мечо Пух, на който корпулентният някогашен публицист не е почитател, липсва му всякакво възприятие за комизъм, с цел да се припознае в някакъв тулуп, който обича да бърка в гърненцето с мед и да облизва лапа.

Пък и защо му е мед, като може да взима пари в брой. Кофти, че излязоха данни какви парични приходи е имал персонално той от банкера, бъркал в КТБ като в личния си джоб и раздавал обилно хонорари на преданите му сътрудници от Държавна сигурност и дашни журналистки с повехнала популярност.

Агент Мечо Академик Пух се облизва, тъй като предвкусва огромна дажба, въпреки до неотдавна да не му бе хрумвало, че може да се препитава и като гадателка. Но както той самичък признава: „ Не е нужно човек да е оракул като Ванга или Джоузеф Смит, с цел да планува някои събития “.

Понеже не е нито Ванга, нито Джоузеф Смит, на Агент Академик му остава да планува размера на хонорара си.

Това комай е единственото, в което уцелва, за разлика от фантасмагориите по адрес на Пеевски.

Защото гледането в кълбото не е като гледането на и в стомна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР