"Сумите, които трябва да се възстановят са приблизително 22 800

...
"Сумите, които трябва да се възстановят са приблизително 22 800
Коментари Харесай

Валентин Николов обясни кога на абонатите на Топлофикация ще им бъдат върнати пари

"Сумите, които би трябвало да се възстановят са почти 22 800 000 за крайни доставчици, т.е. газоразпределителните сдружения. Около 72 млн. са парите за топлофикациите и към 56 млн. са за бизнеса от 31 декември 2019 година Общо сумата, която обгръща този закон е, към 154 млн.лева.Този закон обгръща 54 млн. лв.. Два месеца откакто законът влезе в действие и след изчисленията на КЕВР, всеки един би трябвало да получи уведомление какъв брой му дължи "Топлофикация " по отношение на този интервал. След това първата сметка, която би трябвало да получите - ще се приспадне от това, което ви се дължи. ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия ръководителят на Комисията по енергетика в Народно събрание Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

"Топлофикация " нормално ви взима малко повече пари и е допустимо да ви дължи пари и от изравнителна сметка, съобщи още той.

Парламентът разиска на второ четене допълнение в Закона за енергетиката

По думите му КЕВР ще направи един калкулатор и той ще може да се види от доставчика на услугата, с цел да може всеки да си сметне дали в реалност "Топлофикация " му дължи като сума, това което му изплаща.

Бизнесът вярно си желае парите от "Булгаргаз ", те са надвзети по един не пазарен принцип. Парите ще бъдат върнати незабавно след решението на Министерски съвет, те би трябвало да върнат малко под 200 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР