Сумите, които се дават за купуване на гласове при сегашните

...
Сумите, които се дават за купуване на гласове при сегашните
Коментари Харесай

Със 150 лева скочиха сумите за купуване на гласове

Сумите, които се дават за пазаруване на гласове при сегашните избори, са по-високи. Това разкри основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров на публична гала пред постройката на полицията в Бургас.

„ Сумите са по-високи от предходните избори - от 100 до 150 лв. нагоре. Имаме данни и за корпоративен избор и даване на обществени услуги от някои администрации. Има и типичен схеми за опрощаване на сметки и предоставяне на пари ”, съобщи основен комисар Тодоров.

На събитието, на което участва, бяха връчени 10 револвера “Валтер ” и 17 електропреносими револвера “тейзър ”, с които да се възобнови оръжейната система в Министерство на вътрешните работи с по-нови и модерни късоцевни оръжия.

Пистолетите са предопределени за чиновниците на “специализираните полицейски сили ” към ОДМВР-Бургас и за чиновници от районните ръководства в региона – 17 тейзера. В церемонията взе участие и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„ В цялата страна текат голям брой профилирани полицейски интервенции по противопоставяне на купения избор. До момента са формирани над 64 досъдебни производства за нарушаване на предизборното законодателство. Над 350 оперативни и очевидни сигнали. Хванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип незаконна активност. Специализирани полицейски интервенции ще организираме в това число и в изборния ден “, сподели още основен комисар Тодоров.

Той разяснява и битката с пътната сигурност и по-високите наказания, които влизат в действие, съобщи " Марица ". 

„ Да се залага единствено на нарастване на санкциите е заблуда. Този комплект от ограничения включва, както възстановяване на инфраструктурата, по този начин и образование на водачите и подрастващото потомство, а също и нови законодателни промени, за които ние настояваме още от ноември месец. Внесохме в министерството един създаден вид за законодателни промени, които не бяха признати. Без обаче този комплект от ограничения няма по какъв начин да се случат нещата в вярна посока. Колкото и да завишаваме санкциите и сътрудниците да извършват вярно отговорностите си и да участват на пътя, сами разбирате, че не можем на всяко кръстовище да сложим по един служител на реда ”, съобщи основен комисар Петър Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР