Сумата се изплаща на два пъти, като втората половина се

...
Сумата се изплаща на два пъти, като втората половина се
Коментари Харесай

Близо сто хиляди семейства получиха еднократна помощ от 300 лева за ученик

Сумата се изплаща на два пъти, като втората половина се дава при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение

Близо 100 000 фамилии на деца, записани в първи и осми клас за образователната 2022 / 2023 гforkd, получиха право на плануванаъа еднократна помощ от 300 лв., оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Тази финансова поддръжка се изплаща на всички родители на първокласници и осмокласници от държавни и общински учебни заведения, кандидатствали за този тип подкрепяне, без значение от техните приходи.

Финансовата поддръжка оказва помощ на родителите да закупят без усложнения част от главните принадлежности и облекла, нужни за учениците. Тя се получава в случай, че детето живее непрекъснато в страната и не е настанено за развъждане отвън фамилията. Предоставя се и за възпитаници, настанени в фамилии на родственици и близки и в приемни фамилии, както и на настойник/попечител.

Сумата се изплаща на два пъти – първата половина след влизането в действие на заповедта за отпущането, а втората – при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение. Вече отпуснати средства подлежат на връщане, в случай че ученикът не продължи образованието си през втория образователен период или в случай че в границите на един месец е отсъствал повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

Тази година еднократната помощ бе отпусната на 49 879 фамилии за 50 933 първокласници и на 48 595 фамилии за 49 464 осмокласници, прецизират от организацията.

Еднократна помощ да получават фамилии на възпитаници и от втори, трети и четвърти клас плануват промени, признати на второ четене през вчерашния ден в Комисията по труда, обществената и демографската политика. Гласувано беше предложение на депутати от ГЕРБ-СДС еднократната помощ за възпитаници в 1 и 8 клас да бъде предоставяна и на тези деца, които са записани в частно учебно заведение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР