Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е

...
Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е
Коментари Харесай

Хазарта дарява цялата си заплата за образованието на изоставени деца

" Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е към 40 000 лв..(...) През последната половин година моята активност се състои в това да оказвам помощ за образованието на изоставени деца.(...) От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, с цел да оказвам помощ за образованието на тези деца. "

Това депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут с рап псевдонима си Хазарта. В материала той прави своебразен доклад за това по какъв начин и по какъв метод е оказал помощ на децата с парите от заплатата си като депутат.

От текста излиза наяве, че децата живеят в ЦНСТ – центрове за настаняване от фамилен вид.

" Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или служащи. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз имам вяра, че този въпрос се взема решение в този момент, в този миг. И върша каквото мога ", написа Хазарта в типичния си жанр.

И дава образци по какъв начин оказва помощ. Например - платил курс по британски език на няколко десетки от тях, а тези, които не знаят добре и български, ги пратил на специфични курсове с учители-сугестопеди.

" Някои от децата, с които се срещнах, получават просветителна поддръжка под формата на професионални курсове в сферите, в които желаят да се развиват.

В един от домовете фантазията на множеството деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска креативна почивка (дано до тогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева) "

Пише още, че обикалял домовете със личните си пари и не употребил средства от Народно събрание. Не бил натоварил страната с една стотинка за нищо.

" С доста от тези деца си приказваме намерено за опиатите и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял същинското дърво. И да знаят в действителност по какъв начин да се предпазят.

Дотук съм оказал помощ директно на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят към 3600 деца. Мисълта, че няма да съумея да оказа помощ на всички тях е ужасяваща, само че няма да ѝ се дам ", написа още Хазарта.

А децата от един от домовете пък праща през август на море.

" Дано до тогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лв.:D ", майтапи се рап-депутатът.

И дава обещание в идващите дни да разгласява обстоен доклад за гореописаното – с имената на домовете, както и с някои значими детайлности.

Как приключва ли? Като Ицо Хазарта - фронтмен и идеолог на Ъпсурд:

" Чувствам се същински логичен, откогато върша всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се трансформира в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си съблюдавам обещанието. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР