Сумата от близо 4.5 млн. лева възнамерява да похарчи Община

...
Сумата от близо 4.5 млн. лева възнамерява да похарчи Община
Коментари Харесай

4.5 млн. лева за културни дейности дава Община Варна през 2023

Сумата от близо 4.5 млн. лв. има намерение да похарчи Община Варна за реализирането на програмата „ Международни и локални културни прояви “ през 2023 година. Това стана ясно от показаните разчети/лимити по програмата. Представи ги шефът на дирекцията по просвета Антония Йовчева, а отрасловата комисия към локалния парламент ги утвърди на днешното си съвещание.

Част от сумата ще отиде за отбелязването на национални и градски празници - 679 хиляди лв.. За провеждането на интернационалните и национални фестивали пък са заложени малко над 1 млн. лв.. Сред събитията са Международния музикален фестивал, Международния хоров конкурс „ Проф. Г. Димитров “Фолклорен фестивал и други.

За перото „ Естетизация на градската среда “ са планувани 125 хиляди Те ще отидат за слагане на скулптурни композиции и пластични детайли, ремонт и поддръжка на монументи и други действия.

Тази година общинският фонд „ Култура “ разполага с 1.6 млн. лв.. Тази сума ще бъде разпределена в пет посоки, по който може да се кандидатства с разнообразни планове. Сред тях е и новото направление „ Любителски изкуства “.

В плановете на културната дирекция за тази година е очакван и главен ремонт на къщата на Антон Новак. В това число влизат планиране, техническо проучване и други действия. За интервала 2020 – 2024 общо са предвидени381 953 лв., а тази година са заложени 76 180 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР