Сумата, която местната власт във Варна дава за издръжка на

...
Сумата, която местната власт във Варна дава за издръжка на
Коментари Харесай

Община Варна харчи 111 милиона лева за издръжка на служителите си, това е почти една трета от бюджета ѝ

Сумата, която локалната власт във Варна дава за прехрана на чиновниците си, е повишена от 107 млн. на 111 млн. лева Тази информация беше изнесена на днешното съвещание на общинския съвет в морския град, на който беше призната и актуализация на локалния бюджет.

Както „ Петел “ към този момент писа, бюджетът набъбна при смяната си със 78 млн. лева, като повода е основно включването в него на средствата, получени от страната. С спомагателните пари, привлечени по разнообразни планове, парите за инфраструктура са също 111 млн. лева, т.е. – колкото и за издръжката на хората, които получават заплатите си от бюджета.

Данните бяха изнесени от Борислав Гуцанов (БСП), който изиска да бъде обещано и пояснение за какво щатът непрекъснато се усилва, откакто към този момент доста неща се вършат по електронен път и би трябвало разноските да понижават. Като представител на опозицията, той се опълчи и на новото нарастване на щата на администрацията в обособените региони на Варна, която беше дефинитивно утвърдена на днешното съвещание. При него с изключение на другите назначения беше признато да бъде назначен и четвърти зам.-кмет на регион „ Приморски “, който да дава отговор напълно за кв. „ Виница “. Въпреки рецензиите, новото нарастване на броя на общинските чиновници беше признато от болшинството на ГЕРБ и съдружниците им в съвета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР