Сума в размер на 6 181 039.84 лв. ще бъде

...
Сума в размер на 6 181 039.84 лв. ще бъде
Коментари Харесай

Дивидент и тантиеми гласуват в „Стара планина холд“

Сума в размер на 6 181 039.84 лева ще бъде изплатена като дял на акционерите на „ Стара планина холд “ АД. Това излиза наяве от поканата за привикване на постоянно общо заседание, което енасрочено за 23 май. Брутната сума на акция е 0.29825 лв.. Изплащането  на дивидента ще стартира на 15 юли и ще продължи шест месеца, оповестяват от холдинга. Получаването на тези суми ще става посредством „ Централен депозитар “ АД и офисите на „ Интернешънъл Асет банк “ АД.
Преди това акционерите ще би трябвало да одобрят отчет на управителните органи за активността на сдружението и да одобряват годишния финансов доклад за 2021 година.
Заедно с това общото заседание ще гласоподава и предлагането сума, представляваща по 2% от облагата за предходната година, да бъде разпределена на всеки член от съвета на шефовете, под формата на тантиеми.
От писмените материали излиза наяве, че остатъкът от позитивния финансов резултат ще се отнесе във фонд „ Неразпределена облага “ на сдружението.
При тези положителни резултати членовете на съвета на шефовете чакат умерено разискването на точката от дневния ред за освобождение от отговорност за активността им през 2021 година.
" Стара планина холд "   е единствената българска обществена холдингова компания, която е изплащала дял за всяка година от активността си. За 2020-а тя изплати дял за 24-ти следващ път - по 0.249 лв. за дял или сума в размер на 5 162 755 лв..

През 2022 година се планува ръст  вложенията от над 48%, оповестяват от компанията майка. Тези средства ще бъдат ориентирани главно към възстановяване на продуктовата гама, въвеждане на високо рентабилни артикули и производства, нововъведения за зелен и дигитален преход, повишение на продуктивността на труда и надлежно увеличение на възнагражденията на заетите лица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР