Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите,

...
Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите,
Коментари Харесай

Врачанските пожарникари апелират за по-висока отговорност при боравенето с огън

Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите, които провокираха пожари на доста места в района и страната. Често пъти причина за пламъците е немарливост при работа в земеделските земи, както и неправилното боравене с огън или безконтролно изхвърляне на фас от цигара.
Служителите на районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Враца са подхванали всички нужни ограничения за попречване на пожари, като в същото време молят за по-висока отговорност при боравенето с огън и леснозапалими материали при работа на полето или битови действия в домашни условия.
Продължават срещите с кметовете на населите места, представители на аграрни кооперации, притежатели и ползватели на земеделска техника, на които се обръща внимание за усилване на тяхната зоркост във връзка с пожарната сигурност.
Служителите на Пожарната във Враца молят жителите за навреме подаване на сигнали при забелязване признаци на пожар /дим, пламъци, аромат за загоряло/, като прецизират местата на открития пожар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР