Сухотата в устата може да се появи след консумация на

...
Сухотата в устата може да се появи след консумация на
Коментари Харесай

Ето кои болести издава сухотата в устата

Сухотата в устата може да се появи след консумация на избрани храни или при хора, които не употребяват задоволително течности. Повечето хора не обръщат огромно внимание на това. В някои случаи обаче това може да е симптом на рискови болести. Ако непрекъснато чувствате този противен признак, тогава би трябвало да слушате тялото си, да извършите проби и да се консултирате с доктор. Сухата уста постоянно изтезава хората с диабет.

Това се дължи на високото наличие на сладки субстанции в кръвта. Освен това този признак се демонстрира при тези, които към този момент са диагностицирани с това заболяване и одобряват медикаменти, само че тогава се смята за непряк резултат от медикаментите. Сухата уста се появява и с вирусните инфекции. Това може да е резултат от повишение на температурата на човек и стартира да дехидратира тялото. В този случай просто би трябвало да пиете повече течности.

Сухотата се демонстрира и при съществуване на инфектиране в устната празнина и прилежащите органи. Например, в случай че човек има болки в гърлото, той непрекъснато ще желае да пие нещо, само че няма да може да утоли жаждата си.Известно е, че една от функционалностите на бъбреците е да поддържа водно-солевия баланс. Ако не работят вярно, няма да могат да насищат тялото с вода. Това се отнася и за устната празнина.

Следвайте държанието си и вижте какъв брой постоянно ходите до тоалетната. Възможно е водата да не се задържа в тялото ви и това да провокира сухота.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР