Сухият въздух определено не е сред любимите условия за живот

...
Сухият въздух определено не е сред любимите условия за живот
Коментари Харесай

Растения, подходящи за дом с ниска влажност

Сухият въздух несъмнено не е измежду обичаните условия за живот на доста растения. Но има и такива, които се усещат отлично точно в изискванията на ниска мокрота.

 

Зимата е сезон, в който някои домове страдат от ниска мокрота на въздуха, а други пък имат проблем с прекомерно високата мокрота. Оптималните равнища са сред 45 и 60 %. Но за доста растения, подобаващата мокрота е напълно друго разбиране.

Повечето саксийни цветя се радват на мокрота даже над 60%, което основава проблеми на цветарите, у чиито домове въздухът е извънредно изсъхнал. Но има и цветя, които виреят чудесно и на 30% мокрота. 

 

 Добави изложение

 

Сред феновете на сухия въздух са, несъмнено, сукулентите и кактусите. Стига да имат задоволително светлина, неналичието на влага не им е проблем. В това число влизат и растения като, което е обичано стайно растения с месестите си мрачно зелени листа и забавно завършени стебла. Алое в саксия е също превъзходен метод да озелените дома си и то ще се усеща отлично даже и влажността да е извънредно ниска. Растението " Наниз от перли " е може би едно от най-ефетните сукуленти, което също е доста уместно, в случай че търсите устойчиви на изсъхнал въздух цветя. 

 



 

 Добави изложение

 

Лесно за развъждане в условия на изсъхнал въздух е и паяковото цвете . То е добре познато и е съвсем невероятно да го уморите, което го прави идеално и за начинаещи градинари. Важно е да не го преполивате и да му осигурите задоволително светлина. е също свежо зелено растение със сърцевидни шарени листа, което вирее прелестно на изсъхнал въздух. 

 

 Добави изложение

 

Ниската мокрота на въздуха не пречи и на всички типове палми, тъй че умерено може да задомите палма арека, вашингтония, хамедорея, юка, цикас и така нататък

Сухият въздух се понася чудесно и от (змийско растение или още индисйки меч) и екзотично изглеждащото восъчното растение , което има доста особени на пипани зелени листа, които основават чувството, че като че ли пипате восъчни форми. 

 

 Добави изложение

 



 

А има и едно цъфтяюо растение, което даже може да ви подари с куп цветове в изискванията на даже доста ниска мокрота, стига да му осигурите задоволително светлина и топлота. Става дума за растението , което има мрачно зелени месести листа и ситни цветове в бяло, розово, алено, жълто. 

 

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР