Сухите краища на косата се нуждаят от спешна помощ, за

...
Сухите краища на косата се нуждаят от спешна помощ, за
Коментари Харесай

Домашен серум за изтощена коса

Сухите краища на косата се нуждаят от незабавна помощ, с цел да се съживят. С подобаващия серум можете да върнете блясъка и жизнеността на косата си, тъй че още веднъж да засияе като след фризьорски салон.

Най-доброто, което можете да подарите на косата си, е домашно подготвен серум за изтощена коса, съдържащ етерични масла. Те са богати източници на витамини А, В1, В2, В5, D, Е, минерали, протеини и мастни киселини. Този необикновен коктейл дава мощ на косата, подхранва я в дълбочина, хидратира и ревитализира косъма от корена до върха.

Съставки:

1 супена лъжица масло от авокадо;
1 супена лъжица рициново масло;
45 мл масло от ленено семе;
25 капки базово етерично масло по желание.

Смесете маслата за здрава и мощна коса. Ако имате доста суха коса, можете да добавите малко масло от мирта и мента за повече хидратация. Ако имате естествена коса, можете да добавите лавандула и роза за повече искра. Ако имате мазна коса, прибавете масло от лимон или лайка за златен край на краищата.

Смесете маслата в бутилка от мрачно стъкло. Слънчевата светлина скапва качествата на маслата и ги поврежда. Съхранявайте в мрачен изсъхнал долап.

Нанасяйте малко от серума върху краищата на косата преди приложимост на сешоар. Можете да нанасяте по малко и след изсушаване за спомагателен искра и живина. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР