Сухата мая е по-предпочитана от домакините, въпреки че те често

...
Сухата мая е по-предпочитана от домакините, въпреки че те често
Коментари Харесай

Грешките, заради които тестото със суха мая не бухва

Сухата квас е по-предпочитана от домакините, макар че те постоянно позволяват неточности с нейната приложимост и в следствие тестото не бухва.

1. Използване на към този момент отворено пакетче суха квас

Ако ви е останала суха квас, по-добре я изхвърлете. Дори и да съхранявате останалото количество в затворен съд, дрождите ще изгубят своята интензивност, написа iwoman.bg.

2. Смесване на маята със сол или захар

Не смесвайте маята със сол. Добавянето на втората съставна част към тестото може да стане, откакто към този момент са добавени всички останали съставки. Между другото, огромно количество захар също не усъвършенства ферментацията на дрождите.

3. Неправилно дозиране на маята

Производителите постоянно показва на опаковката целесъобразното количество квас за кг брашно. Опитвайки се да ускорят процеса на ферментация, доста домакини прибавят в допълнение квас. Но това само прави тестото безвкусно и му пречи да бухне.

4. Загряване на тестото във фурната

Това може да повлияе отрицателно освен на формата, само че и на усета на готовия артикул. Тестото би трябвало да се остави да втаса за 2,5-3 часа при температура на въздуха от 27 градуса по Целзий. Дрождите, даже и тези в сухата квас, са живи организми. Те умират при температура 45-50 градуса по Целзий. Що се отнася до негативните температури, дрождите устоят на заледяване и топене, само че единствено един път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР