Сухата кожа е известна още като ксероза е доста често

...
Сухата кожа е известна още като ксероза е доста често
Коментари Харесай

Суха кожа през зимата: Eто как да се справите с нея

Сухата кожа е известна още като ксероза е много постоянно срещано положение изключително през зимата. В множеството случаи сухата кожа постоянно се предизвиква от избрани фактори на околната среда, които лишават влагата от кожата ви, като горещи душове, промени в климата, сурови сапуни и химически употребявани артикули за грижа за кожата, които всички могат да провокират влагата на кожата ви.
Ето няколко лесни и елементарни съвета, употребяващи домашни средства, за справяне със признаците на сухота и възобновяване на влагата на кожата.
 6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате 6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате
Дълбокото разчистване на кожата е наложителна процедура, която би трябвало да се ползва постоянно. Абразивните скрабове травмират кожата, док...
Нанесете хидратиращ крем незабавно след душ
Кожата ни постоянно се изсушава след къпане. Колкото по-дълго вземате душ, възможностите кожата ви да стане по-суха се усилват. За да избегнете такива положения, незабавно след душ нанесете хидратиращ крем върху кожата си, като изберете подобаващия за своя вид кожа. 
Избягвайте потреблението на химични артикули
Продуктите, които включват химикали като артикули на алкохолна основа, алфа-хидрокси киселина, аромати на основата на дезодорант, парфюми и сапуни, могат съществено да навредят на текстурата на кожата ви, вместо да подобрят влагата. Затова използвайте артикули без химикали и избягвайте продуктите за грижа за кожата, които са на химическа основа.

 Суха кожа на ръцете? Ето най-хубавото решение Суха кожа на ръцете? Ето най-хубавото решение
Заради пандемията от ковид в последните месеци за всички нас се трансформира в табиет честото миене на ръце и потреблението на дезинфек...
Вместо да употребявате лосиони, пробвайте се да прилагате естествени кремове и мехлеми, които работят и оказват помощ за надълбоко навлажняване на кожата ви.  Някои от съставките на тези мехлеми, които са доста ефикасни и подхранват кожата ви, са масло от жожоба, диметикон, глицерин, хиалуронова киселина, млечна киселина, ланолин, минерално масло и други

Необичайно появяване на суха кожа може да е обвързвано с облеклата, които носите, или това, на което сте изложили кожата си. Всичко, от сухият въздух в стаята, до хлорираната вода и вълнените облекла, може да раздразни кожата ви и да я изсуши. Избягвайте тези неща. 
Инвестирайте в овлажнител на въздуха
Дръжте овлажнител в дома си, с цел да сведете до най-малко сухотата, породена от отоплението на дома. Газът и електрическата топлота лишават влагата от въздуха и седенето пред открит пламък или различен източник на топлота може да изсуши кожата ви. В същото време овлажнителят, заложен на 60 %, е задоволителен, с цел да компенсира този резултат.
 Направи си самичък: Домашен шампоан-бар за суха коса Направи си самичък: Домашен шампоан-бар за суха коса
Всеки, който има  суха коса, знае какъв брой неприятно може да наподобява и да се усеща тя. Груба, сложна за разрестване, накъсваща се. В...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР