СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: Amarok 3.0 TDI V6 Работен обем: 2993 куб. см. Мощност:

...
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: Amarok 3.0 TDI V6
Работен обем: 2993 куб. см.
Мощност:
Коментари Харесай

Volkswagen Amarok - по-голям, по-обемен, по-практичен и по-уверен

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: Amarok 3.0 TDI V6 Работен размер: 2993 куб. см. Мощност: 240 к.с. Въртящ миг: 600 Нм Ускорение: 8.8 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 180 км/ч Среден разход: 10.3 л/100 км Трансмисия: 10-степенна автоматична Базова цена: 80 995 лева.
В здравословната храна няма нищо неприятно. Понякога тя даже може да бъде вкусна, да не повярва човек. Но колкото и да ни се желае, намираме за невероятно пребиваването единствено на броколи, карфиол и веган майонеза.

Животът въпреки всичко е наслаждение и ние би трябвало да си го доставяме, даже в случай че това от време на време значи да изядем бургер с пържени картофки и кола.Подобна е историята и с колите.

Електромобилите са здравословната храна, от която планетата ни се нуждае, или най-малко такова е всеобщото разбиране. Те имат доста позитиви, които не оспорваме, само че можем ли да го караме единствено на електрически автомобили? Ние най-малко, не.

Време е да съгрешим с нещо от остарялата школа. Може би пикап с V6 турбо дизелов мотор, 4х4 и окачване, което може да мине през съвсем всичко, което мъжкарският свят предлага. Volkswagen Amarok e този пикап.

Amarok не е ново име на пазара. За пръв път то дебютира през 2010 година, като от този момент сме били очевидци единствено на едно потомство и една ревизирана фейслифт версия. Сега излиза второто потомство на модела, което е фрапантно променено. Толкова фрапантно, че към този момент не е тъкмо Volkswagen.

ПРОМЯНА ОТВЪН

За разлика от преди, когато Amarok беше вътрешен план на Volkswagen, в този момент моделът към този момент споделя съвсем всичко с Ford Ranger. На процедура това е Ford Ranger с нова емблема, дизайн и интерфейс, които го карат да наподобява и да се усеща като Volkswagen. И до момента в който пуристите към този момент се мръщят, прагматиците кимат одобрително с глава, тъй като Ranger в действителност е много кадърен пикап и под капака има 3.0-литров V6 мотор, какъвто Volkswagen нямат.
 Снимка 628148

В резултат на новото съдействие, Amarok е станал по-голям, по-обемен, по-практичен и по-мъжкарски. Дори на високи хора им се постанова да се " покатерят " в него, което би трябвало да признаем, че подхожда отлично на всеки пикап, а и ни кара да забравим цялата дипломатичност и изтънченост на " общоприетите " коли.

Всичко е огромно, дръжките за отваряне на вратите се хващат с цяла ръка, а не с три пръста, в " легена " откъм гърба може да побере две европалета с... неща. За съпоставяне, предходният Amarok побираше единствено едно.

Товарното помещение има особено покритие от надраскване, тъй че не е нужно и изключително вземане предвид при подбора на багаж. Нали това е в основата на всеки пикап - неналичието на изнежване.
 Снимка 628144

Трудово-кооперативно земеделско стопанство ИЛИ НЕ?

Хубавото е, че Amarok не се усеща като текезесарска машина, чийто финес се мери само в товароносимост и теглителна мощ. Това е пикап, с който може да се усещаме удобно. Кабината е двойна, тъй че имаме разполагаем типичен интериор с четири порти, цяла задна седалка със сгъваем подлакътник и две предни седалки с голяма централна подпора. Отпред Volkwagen Amarok се усеща като огромен и бляскав джип, а откъм гърба има задоволително място за трима.
 Снимка 628150

Комфортът на задната седалка е злепоставен, което е характерен проблем за пикапите. Понеже задното окачване употребява ресори, при прекосяване на напречни неравности се усеща доста " притреперване ", изключително когато товарната част е празна и надлежно лека.

Отзад се усещат повече и въздушното завихряне, тъй че не е изключено седящите да молят водача и пасажера до него да повтарят от време на време какво са споделили.

Въпреки това, сходни проблеми има само при висока скорост над 130-140 км/ч на автомагистрала, което е повече от обикновено за един пикап. Пък и никой не е казвал, че пикапите са идеалното средство за напредване по немски аутобани.
 Снимка 628149

Колкото до употребяваните материали, бихме споделили че Amarok е много прелестен на пипане. По-високите равнища на съоръжение на пикапа имат всичко належащо, с цел да ни накарат даже да използваме думите " разкош " и " пикап " в едно изречение.

Кожени тапицерии, изцяло цифрово табло, значителен централен екран, камера за паркиране, Apple CarPlay и Android Auto съгласуваност, различаване на пътните знаци, система за следене на лентата за придвижване и така нататък и тъй наречените

Всичко това са неща, които до наскоро бяха невъзможни в един европейски пикап. И да, макар че в своята същина Amarok е Ranger, дизайнерите и инженерите от Германия някак си са съумели да му вдъхнат оня Volkswagen дух, който по този начин харесваме.
 Снимка 628153

Това, което не харесваме, е интерфейсът на мултимедийната система, който наподобява като нещо, разработено от Ford, което след това Volkswagen са се пробвали да пооправят. Всъщност то е тъкмо това, само че резултатът е много замайващ и съгласно нас сложен за прилагане.

Може би след седмица благосъстоятелност човек научава логиката и разположението на всяко меню и всичко потегля по проект, само че за два дни ние не успяхме да достигнем това равнище.
 Снимка 628143

Тестовият Amarok беше оборудван с най-големия мотор в гамата - въпросният 3.0-литров V6 дизелов мотор на Ford, за който споменахме нагоре.

Без да се натрапва с непотребна мощ, той съумява да обезпечи забележителна динамичност на тежащото към 2.3 тона купе. А това е много значимо, тъй като имаме запас от мощ за случаите, в които откъм гърба теглим каравана или в товарното пространство има 50 торби гипс да вземем за пример.

Друг възможен сюжет, в който имаме потребност от мощ, е офроудът - също специалитет на Amarok.

Изпробвахме го на изсъхнал и добре отъпкан път с дълбоки коловози, корени, огромни камъни и трошляк, както и стръмни спускания и изкачвания. Дори не се наложи да мислим за настройките на 4MOTION системата и не усетихме даже незадълбочен опит за планиране.
 Снимка 628154

Като стана въпрос за 4MOTION, Volkswagen Amarok се предлага с две версии на едноименната система за задвижване на четирите колела.

В по-евтиния вид, 4х4 задвижването е непрекъснато, а технологията автоматизирано преценя по кое време и на кой мост да даде повече въртящ миг.

В по-скъпия вид към този момент разполагаме с контролер, посредством който да избираме сами дали да се движим единствено на задно предаване, на бързи или мудни скорости, както и да заключваме и отключваме задния диференциал.
 Снимка 628151

Може да: е работен кон Не може да:  ни впечатли с комфорт Липсва му: лебедка на предната броня
Въпросът е бихме ли карали пикап в всекидневието си? А отговорът е: зависи от метода ни на живот.

От една страна, Amarok е глътка пресен въздух и същинска убеденост, главно поради размерите и визията си.

От друга обаче, осъзнаваме, че в наши дни разход от към 13 л/100 км не е тъкмо рационален, изключително в случай че нямаме действителна потребност от лекотоварна машина. Но в случай че имаме малко стопанство или най-малко огромен бензинов елемент, който постоянно се постанова да местим от един адрес на различен, няма по-удобна кола за задачата.
 Снимка 628145

Amarok е работяга приключенец, който ни хареса, тъй като считаме, че на цената на по-висок разход, мъчно паркиране и намерено товарно пространство, получаваме толкоз доста благоприятни условия.

Трябва да си закараме мотора на сервиз - качваме го в пикапа. Трябва да чакаме за доставка на култивиран плочки - никога, взимаме си ги сами от склада. Писнало ни е от хотели? Закачаме една каравана откъм гърба и отпътуваме за Гърция. Пък през останалото време ще го караме на здравословна храна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР