Суджукгейт е детска приказка, в сравнение с това, което се

...
Суджукгейт е детска приказка, в сравнение с това, което се
Коментари Харесай

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, сравнен с Хасково

Суджукгейт е детска приказка, спрямо това, което се случва в Хасково.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в студиото на NOVA. Тя и сътрудника й от ГЕРБ Делян Добрев, определени от регионалния град, влязоха в директен спор в ефир.

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково

Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство и готвене

По искане на Добрев кметът Добри Беливанов е назначил другари и родственици на депутата от ръководещите за зам.-кметове, шефове на комисии и дирекции, счита Йончева. Стигнало се и до това брачният партньор на братовчедка на Добрев, ръководител на комисията по финанси, да се облагодателства от публични поръчки.

Бившият енергиен министър от своя страна разгласи, че ще съди Йончева за някои от изказванията й. Той обаче не отхвърли, че е упорствал пред кмета за назначението на негови близки, които били „ дрийм тийм” в админситрацията, по личните му думи.

Размяната на реплики в ефир се трансформира в кулминационна точка на скандал, разрастващ се в последната седмица.

На 22 септември ГЕРБ-Хасково отдръпна поддръжката си за кмета Добри Беливанов, подсилен от партията на изборите през 2015, и разгласи ръководството му за неуспех. Изтъкнатите аргументи са невъзможността му да се оправи с уличните кучета, урана в питейната вода и други проблеми на града.

Беливанов, който размени на поста дългогодишния кмет на Българска социалистическа партия Георги Иванов, отхвърли обвиняванията и в понеделник това докара до оставката на негови заместници, които съгласно Йончева са свързани с Добрев.

През 2015г. Беливанов по искане на Добрев назначава за зам.-кметове неговия кумец Евгени Консулов и негова някогашен съдружничка Трендафилова, счита представителката на Българска социалистическа партия. За секретар на общината е назначена кумата на Добрев - госпожа Димитрова.
 Община Хасково Община Хасково
Това са единствено част от постовете, на които са попаднали близки на Добрев, разкри депутатът от Българска социалистическа партия.

Ключово е назначението на зетят на Добрев Даниел Гаргов за ръководител на общинската Комисия по бюджет и финанси.

Едновременно с това същият човек е акционер в над 40 компании, през които минават 100 милиона лв. в публични поръчки за саниране на блокове, ремонт и създаване на пътища и други действия.

„ Това не са хора, поканени на трапезата на Делян Добрев, а е Община Хасково”, посочи Йончева, определена за народен представител от същия район.

Почти половината от блоковете, санирани в Хасково, минават през компании, в които акционер е Гаргов ,

посочи депутатът от Българска социалистическа партия, която напълно се базира на журналистически следствия на уеб страницата „ Бивол” от март т.г.

Гаргов е брачен партньор на първа братовчедка на Добрев, Росица Гаргова, която също е на работа в общината. „ Бивол” и „ Медиапуул” разкриха, че компания „ Еко Традекс Груп” АД, в която акционер е Гаргов, е измежду трите компании взели най-вече пари от санирането в България.

Първоначално кметът Беливанов назначава роднините и другари на Делян Добрев без конкурс. По закон обаче подобен би трябвало да се организира. По информация на Йончева въпросите в нужните проби са били сменени, с цел да е комфортно на до момента заемалите постовете да ги преминат елементарно.

„ Тестовете са били сменени. Кметът е схванал, че той ще бъде употребен като бушон, тъй като огромни публични поръчки се разпределят сред родственици и другари. Знам, че те са назначени по гледище на Делян Добрев”, добави Йончева.

Самият Добрев назова изявленията на аления народен представител „ купища лъжи” и я заплаши със съд за клюка.

„ Мислех я за добър публицист, оказа се доста слаб ", съобщи депутатът от ГЕРБ за колежката си от Българска социалистическа партия.

"Даниел Гаргов взе участие индиректно в „ Еко Традекс Груп” чрез друга компания, която има 20% дял в компанията, намесена в санирането. Мажоритарен притежател обаче е „ аленият полковник” Величко Минев ", счита Добрев, съгласно който „ Българска социалистическа партия си вкарва автогол”.

„ Създава се неестествен скандал, с който се прикрива различен скандал. Това е, че в последните 2 години те (БСП) вербуваха кмета на Хасково с първокласни екскурзии”, съобщи Добрев.
 По-добри времена - отляво-надясно Делян Добрев, Валя Чилова, Цветан Цветанов и Добри Беливанов през 2016 По-добри времена - отляво-надясно Делян Добрев, Валя Чилова, Цветан Цветанов и Добри Беливанов през 2016
Той повтори изказванията от последните дни, че Беливанов сега се намира на Френската ривиера с някогашния народен представител Иван Стаматов, станал „ мастит бизнесмен” по времето на Тройната коалиция.

Този човек предходната година води кмета във Виена, в този момент са в Монако, Кан и Ница, води го на планина, след това на море ”,

стартира да изброява Добрев, който се извини, че е подкрепил кандидатурата на Беливанов.

„ Аз нося виновността. Преди 2 години аз подсигурявах пред хората в Хасково, че този кмет е един почтен, заслужен и квалифициран човек. Оказа се, че съм бил извънредно заблуден”, съобщи депутатът от ГЕРБ.

„ Имам една единствена родственик в община Хасково и тя се споделя Росица Гаргова. Тя е началник на финансовата дирекция. Съпругът й Даниел Гаргов е отпред на комисията по финанси и е определен в общинския съвет с повече преференции, в сравнение с са гласовете за кмета Беливанов на изборите през 2007”, посочи Добрев.

В отговор на директен въпрос на Йончева той удостовери, че е упорствал за назначението на зам.-кметовете, тъй като те са взели участие в предизборната акция на ГЕРБ и са най-подготвените хора за постовете.

„ Те са един „ Дрийм Тийм”, който си потегля. Евгени Консулов взимаше 4000 лв. и се върна на 1200. Ангажираха се, тъй като аз направих бомбастични обещания за града”, съобщи Добрев.

Според него кметът Добри Беливанов е вербуван от Българска социалистическа партия и зависещ на „ властови център, отвън общината” – някогашния народен представител Иван Стаматов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР