Суданският министър-председател Абдала Хамдок беше поставен под домашен арест, след

...
Суданският министър-председател Абдала Хамдок беше поставен под домашен арест, след
Коментари Харесай

Арести на министри, липса на интернет, военна техника и изол...

Суданският министър-председател Абдала Хамдок беше подложен под домакински арест, откакто неидентифицирани военни сили обсадиха къщата му през днешния ден, заяви телевизия " Ал Хадас ", представена от Ройтерс.

Телевизията се базира на неназовани източници. Засега няма без значение удостоверение на информацията.

Според " Ал Хадас " неидентифицирани судански военни сили са арестували четирима министри и член на ръководещия съвет.

Военни са нахлули в къщата на медиен консултант на Хамдок и са го арестували, споделиха източници от фамилията, представени от Ройтерс.

В столицата Хартум са прекратени мобилните връзки и интернет. Продемократична формация прикани суданците да излязат на улицата, с цел да се опълчват на дейностите на военните, които евентуално правят боен прелом, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Според телевизия " Ал Арабия " в Хартум не работят и стационарните телефони.

Армията е блокирала входовете към столицата.

Тежко въоръжени судански бойци и членове на паравоенни групировки са ситуирани в суданската столица Хартум, с цел да лимитират придвижването на цивилните. Протестиращи, носещи националното знаме, горят гуми в разнообразни елементи на столицата, съобщи Ройтерс, базирайки се на свидетел.

Летището на Хартум е затворено и интернационалните полети краткотрайно са спрени, заяви телевизия " Ал Арабия ".

От няколко седмици в Судан пораства напрежението сред гражданските и военните ръководители. През септември бе изработен опит за прелом, който раздели страната, засилвайки остарялото опълчване сред консервативните ислямисти, които желаят военно ръководство, и силите, свалили с всеобщи митинги някогашния автократски водач Омар Башир.

Суданската асоциация на експертите, главното продемократично обединяване в страната, прикани жителите да излязат на улицата, с цел да защитят страната от дейностите на военните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР