Суданските враждуващи главнокомандващи се споразумяха за 24-часово прекратяване на огъня,

...
Суданските враждуващи главнокомандващи се споразумяха за 24-часово прекратяване на огъня,
Коментари Харесай

След натиск от САЩ: В Судан се споразумяха за 24-часово примирие

Суданските враждуващи главнокомандващи се споразумяха за 24-часово преустановяване на огъня, започващо довечера, заяви армията, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън насочи апели към двете страни на фона на яростните сражения в Хартум, при които беше обстрелван американски дипломатически ескорт, съобщи Ройтерс.
Примирието ще стартира в 18 часа локално време и ще трае 24 часа, съобщи пред " Ал Арабия Ти Ви " военачалник Шамс ед Дин Кабаши, член на суданския боен съвет.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е провел диалози с командващия армията и с водача на паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП), чиято битка за власт докара до гибелта на минимум 185 души в цялата страна. Тя провали подкрепяния от интернационалната общественост проект за прекосяване към гражданско ръководство след десетилетия на автокрация и боен надзор.
Лидерът на Съюз на българските писатели военачалник Мохамед Хамдан Дагало, прочут като Хемети, чието местоположение не е известно от началото на сраженията, съобщи, че Съюз на българските писатели са одобрили 24-часовото преустановяване на огъня, с цел да обезпечат безвредното прекосяване на цивилните и евакуацията на ранените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР