Субсидия от 1 лев на глас няма да издържи дълго.

...
Субсидия от 1 лев на глас няма да издържи дълго.
Коментари Харесай

Йотова не очаква субсидията от 1 лев да е задълго

Субсидия от 1 лев на глас няма да издържи дълго. Това прогноза вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV.

Припомняме, през вчерашния ден депутатите одобриха на второ четене намаляването на партийните дотации от 11 лева на 1 лев на глас по предложение на държавното управление. Те взеха решение също партиите да получават дарения, без да има таван за това.

Според Йотова в хода за въвеждане на дотацията от 1 лев има детайл на наказателна акция . Тя обаче съобщи, че не се тормози за Българска социалистическа партия, тъй като партията е оцелявала и в по-тежки времена.

Когато се употребяват средства служебно да се в профил един съперник, това води до по-голяма готовност , уточни вицепрезидентът.
 Партиите получават дарения без ограничавания Обновена
Партиите получават дарения без ограничавания

Това взеха решение депутатите при разискването на отвореното финансиране

Тя посочи, че към момента няма решение дали президентът ще наложи несъгласие на закона , с който се трансформира размерът на дотацията, защото той е бил признат едвам преди ден.

Относно опцията бизнесът да финансира партиите тя разяснява, че това не би трябвало да е проблем, стига да се прави безусловно транспарантно.

По отношение на определените и номинирани персони за високите постове в Европейския съюз Йотова съобщи, че няма изненада. По нейни думи о ще преди евроизборите е била дадена поръчка, че един елитарен кръг в съюза ще реши за високите постове в Европейски Съюз.

С тези хора на високите постове в Евросъюза България скоро няма да влезе в Шенген и мъчно ще се случи присъединение на нови страни от западните балкани към Европейски Съюз, сподели още вицепремиерът.
 1 лев партийна дотация взеха решение депутатите
1 лев партийна дотация взеха решение депутатите

119 депутати гласоподаваха " за " предлагането
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР