Subaru, по време на отчетната тримесечна конференция, сподели плановете си

...
Subaru, по време на отчетната тримесечна конференция, сподели плановете си
Коментари Харесай

Subaru ще пусне три модела електрически кросоувъра преди края на 2026 г

Subaru, по време на отчетната тримесечна конференция, показа проектите си за бъдещето. Наред с другите неща, беше упоменато, че до края на 2026 година гамата от електрически автомобили на Subaru ще включва четири кросоувъра – три повече. Компанията възнамерява да доближи произвеждане от 200 000 електрическия автомобил годишно до 2026 година, а през 2028 година производството ще бъде удвоено.

В доклада на автомобилния производител се споделя, че се възнамерява прибавяне на още три електрически кросоувъра към продуктовата гама на компанията, с което общият брой ще стане четири. Освен това, производителят възнамерява фрапантно да усили индустриалния си потенциал, с цел да отговори на търсенето на електрически автомобили и да ускори пазарната си позиция. Subaru също разгласи, че възнамерява да разшири индустриалната си линия за електрически автомобили до 200 000 продажби на електрически транспортни средства годишно до 2026 година За съпоставяне, единствено през първите четири месеца на 2023 година Tesla е продала повече от 400 000 автомобила. Subaru евентуално залага на това, че защото мрежите за зареждане се уголемяват и пазарът на електрически автомобили пораства, Tesla ще стартира да губи преимуществото си на първопрохождаща компания.

В момента, Subaru продава единствено един модел електрически автомобил – кросоувърът Solterra със задвижване на всички колела и 215 к.с. със ресурс на хода от 525 км. Не са редки случаите, когато пълноправните разновидности на електрическите автомобили със задвижване на четирите колела имат по-малък пробег, само че Subaru ще би трябвало да усъвършенства тези стойности, в случай че възнамерява да се конкурира съществено, защото директният съперник на Solterra – Tesla Model Y Long Range AWD, има по-дълъг пробег и се продава на почти същата цена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР