След като тази къща Suamico беше ударена 3 пъти за 7 години, семейството моли селото, окръга да направят нещо

...
SUAMICO - Те купиха къщата на 1410 Riverside Drive малко
Коментари Харесай

SUAMICO - Те купиха къщата на 1410 Riverside Drive малко преди да се оженят през 1962 г. Повече от 50 години по-късно, все още го наричат ​​дом.

Домът беше добър за Корнелиус и Джун Ваниуенховен. Първо, това беше място за отглеждане на техните деца, а по-късно имаше посещения от деца на техните деца.

Но едно нещо пречи на дома да бъде идеален: периодично в него се блъскат превозни средства.

>

Случвало се е три пъти през последните седем години, казват окръжни и местни власти.

„Все още можете да видите следите от гумите от последното“, каза Корнелиус Ваниувенховен това лято, клекнал, за да посочи впечатления от автомобилна гума в имота, оставена преди няколко месеца, когато превозно средство, движещо се по-бързо от 25 мили в час, обявено за кривата, напусна пътя и навлезе в двора им.

Кривата е точно след Lakeview Кръстовище Drive и Riverside Drive, когато пътят завива на североизток.

Двойката е помолила село Suamico да направи нещо. Селото отнесе проблема до окръга, тъй като пътят също е окръжна магистрала — Brown County J. Окръгът им каза, че не може да направи нищо.

Членът на окръжния съвет Том Лунд отнесе въпроса до планирането, Комитетът за развитие и транспорт и неговите съобщения отидоха до Окръжния съвет, но те бяха отхвърлени. Следващото заседание на комисията е в 17:45 ч. Вторник и е планирано да изслуша възможните мерки за безопасност за Vannieuwenhovens.

Междувременно Vannieuwenhovens са похарчили десетки хиляди долари за ремонт на дома си. Записите на село Suamico показват молба за разрешително за строеж на стойност $25 000 през април.

Как може един дом да бъде ударен 3 пъти за 7 години?

Vannieuwenhoven, 81, би искал да се монтира парапет или нещо подобно , мислейки, че препятствията ще пречат на излезлите от контрол превозни средства на кривата, където се намира къщата му.

„Ако засадим дървета там“, каза той, като посочи място, където се виждаха следи от гуми по поляната по на запад, "това ще ги спре." Но дърветата отнемат време, за да узреят. Той обаче е отворен за всичко, което би спряло плъзгаща се кола, преди да се удари и да повреди къщата му – като SUV през март миналата година, или кола през 2021 г., или превозно средство през 2016 г.

Няма коли, които да се удрят в жилище през първите няколко десетилетия, в които са живели там. След това окръгът превърна кръстовището с буква Т близо до къщата на Vannieuwenhovens в лек завой.

Както често се случва, комисарят по магистралата в окръг Браун Пол Фонтекио каза, че шофьорите влизат в завоите по-бързо от препоръчителното, което е 25 mph.

Шофьорите в нетрезво състояние също са проблем.

При катастрофата от 2016 г. властите заключиха, че способността на водача да управлява кола е била нарушена от алкохол. През 2021 г. шофьорът, който е загубил контрол над колата, е имал упойващи вещества в превозното средство. Миналия март депутатите също обвиниха шофьора, че е бил под влияние.

„Има много неща, които служител на магистрала може да направи, за да спре кола при определени обстоятелства“, каза Фонтекио. „Не знам нищо, което да попречи на шофьора да пие.“

Vannieuwenhovens е принуден да напусне дома си след катастрофата през март

Диаграми, начертани от депутати от окръг Браун, показват автомобили през 2021 г. и 2023 навлиза в завоя в северна посока и излиза извън контрол през моравата, преди да се удари в къщата. При катастрофата през март колата трябваше да бъде премахната от всекидневната на двойката, каза Ваниувенховен.

Това означаваше, че двойката трябваше да живее в хотел в продължение на осем дни, каза Джун Ванивенховен. След това те прекараха три месеца в наета градска къща, докато работници, наети от застрахователната компания на двойката, „поставиха къщата обратно на основите й“, каза съпругът й.

Джун Ванниеувенховен каза, че застраховката на двойката покрива голяма част от разходите, и все още не бяха получили сметка, но животът в имот под наем „беше неудобен“.

Междувременно те чакат да чуят дали нещо може или ще бъде направено, за да се намали вероятността от удар на превозно средство тяхната къща.

Кой може да помогне? Далеч не е ясно

Длъжностни лица от село Суамико симпатизират на двойката, но казват, че ръцете им са вързани. Президентът на Suamico Village Skye Van Rossum и членът на борда на окръг Браун Том Лунд, който представлява района, изглежда са склонни да направят нещо, за да направят кривата по-малко опасна.

Lund го отнесе до отдела за планиране, развитие и транспорт Комитет на заседанието си на 23 май.

Лунд каза на комитета, че селският съвет е предложил жълта мигаща светлина и няколко дървета и „има други разговори за камък“, според протокола от заседанието на комитета.

Фонтекио каза, че това е крива с 25 мили в час и че това са били „три ситуации на пиян шофьор“, се казва в протокола. „Могат да поставят каквито знаци искат, но ако пиян шофьор не успее да преодолее бордюра и да се удари в къща, той не смята, че нещо, което мига към тях, ще привлече вниманието им.“

Според към протокола от срещата: „Фонтекио изпрати имейл до село Суамико, най-доброто нещо, което вероятно можеше да се направи, беше зад тротоара на частната му земя, беше да засади няколко дървета и накратко обясни защо. (Председател на комисията Дейв) Ландвер напипа някои големи греди зад тротоара за сметка на собственика на къщата или селото, тъй като не би искал да създаде прецедент, когато окръгът прави това, защото ще гарантира, че ако го направят, ще получат цял много повече.“

Правни съображения размътват водата

Ръководителите на окръг Браун казват, че биха искали да направят нещо, но прокурорът на окръга казва, че има забрана, забраняваща на общината да извършва работа от от което би се възползвал само индивид или семейство.

Длъжностните лица в окръга поискаха от съветника на корпорацията Дейвид Хемъри през юли да проучи дали окръгът може да инсталира парапет или стена, за да предотврати повторното повреждане на дома на Vannieuwenhoven. Той откри многократни становища от главните прокурори, които ясно показват, че би било неуместно окръгът да направи нещо, за да защити едно семейство - дори такова, което е претърпяло щети многократно.

Блъскането на автомобили в сгради не е необичайно в Браун Графство, каза Фонтекио. Той каза, че знае за шест инцидента в окръга от 23 май насам.

Длъжностните лица също са обмислили изграждането на бетонна стена в имота на двойката.

Въпреки това, Фонтекио каза, че нито един от тях няма да реши проблема ключова причина, поради която превозните средства се удрят в къщата на тази крива.

Една мантинела „не би била добро решение на това място“, каза той. Това "може да нарани повече хора" в превозното средство, отколкото място без барикади. Бетонна стена или подобно препятствие също би било опасно, ако шофьор влезе в имота, където има пролука за алеята, каза Фонтекио.

Президентът на Suamico Ван Росъм каза, че неравностите са често срещани за забавяне на автомобили в паркинги - бяха предложени, въпреки че на селото ще бъде забранено да ги инсталира по протежение на окръжен път. Гумените ленти също могат да работят, за да предупреждават шофьорите за намалената скорост и завоите, като генерират шум, когато колите се блъскат в тях.

Фонтекио каза, че е посетил реконструираната къща и е говорил с Vannieuwenhoven. Но що се отнася до това, което окръгът може да направи за двойката, той се страхува, че ръцете му са вързани.

„Ако имах къща, която беше ударена два пъти, щях да оглеждам всичко, което мога, така че не се е случило трето. Но (г-н Vannieuwenhoven) има повече способности от мен да постави нещо между къщата му и пътя", каза Фонтекио. „Коренът на това нещо е шофирането в нетрезво състояние (от хора, които са ударили къщата). Това не е геометрията на пътя.“

Изпратете имейл на Дъг Шнайдер на [email protected], обадете му се на (630) 373-0799 и го последвайте в Twitter @PGDougSchneider

.

Тази статия първоначално се появи в Green Bay Press-Gazette: Къщата на Vannieuwenhoven в Suamico беше ударена от превозни средства 3 пъти през 7 години

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР