СУ Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив приема ученици в V

...
СУ Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив приема ученици в V
Коментари Харесай

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ обяви иновациите в приема за V клас

СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – Пловдив приема възпитаници в V клас в паралелки с „ Космически науки “, „ Роботика и китайски език “, „ Испански език “, „ Визуални изкуства “, „ Тенис на корт “.

Учебната стратегия по новия образователен предмет  „ Космически науки “ е създадена от екипа на учебното заведение в партньорство с Физико-технологичен факултет на Пловдивски университет и Висшето военно морско учебно заведение – Варна.

Трима университетски преподаватели работят взаимно с учителите по Физика, Биология и География и остават финални линии по наличието на образователната стратегия. Това съдействие е извънредно значимо, по този начин учебния екип е сигурен, че образованието е научно и методически издържано.

Предвижда се образованието да обхване 5, 6 и 7 клас, като ще се осъществя напълно посредством интегрирано образователно наличие и проектно-базирано образование в границите на 72 образователни часа годишно.

Подготвя се особено оборудван кабинет. Така в изискванията на СТЕМ учениците ще учат интердисциплинарното наличие от региона на астрономия, биология, география, астрофизика, телекомуникации и под формата на галактически задачи ще са откриватели, откриватели, ще се учат да търсят новаторски решения на проблеми пред живота в Космоса, справяне с галактическото замърсяване, връзката при междупланетни пътувания, сигурността на галактическите градове, основаване на модели на самоподдържащи се екосистеми, наблюдения на астероиди, работа с данни от Европейската галактическа стратегия “Коперник ”, гравитация и спътници, приложение на наносателите и други

С образователния предмет ще се подтиква и развива интереса към СТЕМ направленията и се чака когато учениците приключват 7. клас да имат засилен интерес и мотивация към техническите специалности.

Иновативната паралелка по „ Роботика и виртуален дизайн “ от новата образователна година се добавя с „ Китайски език “, което ще разреши в края на 7. клас учениците да владеят езика на равнище А1. В учебното заведение има двама учители по китайски език, които към този момент преподават езика в извънкласна форма. От три години в учебното заведение се образоват възпитаници по „ Роботика и виртуален дизайн “, които могат да програмират, конструират роботи, основават игри, развиват мислене и екипност, което ги отличава от другите с по-пъргави решения и настройки за търсене на ексцентрични прототипи.

В паралелката с спомагателна подготовка по „ Испански език “ са планувани брой часове за постигане на равнище А1 по езика в края на 7. клас.

„ Визуални изкуства “ в 5, 6 и 7 клас като образователен предмет за спомагателна подготовка ще се преподава от графичен дизайнер, преподавател по професионална подготовка в учебното заведение и ще разреши учениците да усвоят профилиран програмен продукт за основаване на цифров дизайн и да придобият компетентности в региона на образната връзка, цифровите и медийните изкуства.

А, за паралелката със спомагателна спортна подготовка е обезпечен сертифициран треньор по тенис на корт с дълготраен опит в работата с деца. Реновираните спортни площадки разрешават проучването на този спорт в учебно заведение.

Дни на отворени порти за показване на учебния банкет в V клас, оповестени на учебния уебсайт са на 25 април от 15:00 ч. до 19:00 ч.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР