Стюарт Рамзи е бил улучен в гърбаБритански телевизионен екип е

...
Стюарт Рамзи е бил улучен в гърбаБритански телевизионен екип е
Коментари Харесай

Британски журналист е ранен от руска диверсионна група в Украйна

Стюарт Рамзи е бил улучен в гърба
Британски ефирен екип е бил атакуван при започване на седмицата покрай Киев и един от публицистите е бил прострелян, заяви работодателят на екипа, английската телевизия „ Скай нюз “, представена от Българска телеграфна агенция.

Руска диверсионна група се смята за виновна за нападението.

Автомобилът на журналистическия екип бил обстрелван в понеделник, до момента в който се придвижвал към украинската столица. Новината беше обявена едвам нощес, откакто екипът наред се прибрал в Обединеното кралство и сниманите фрагменти бяха излъчени.

Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба. Телевизионен оператор е бил улучен два пъти до момента в който бягал от колата, само че бронежилетката го предпазила. Петимата членове на екипа, в това число раненият, съумели да избягат от транспортното средство, като от самото начало викали, че са публицисти. Британците се добрали до близка фабрика, където ги пуснали да влязат. След това непознатите публицисти били евакуирани от украинската полиция.

В Туитър английският министър председател Борис Джонсън приветства смелостта на публицистите, които рискуват живота си, с цел да подсигуряват, че истината ще бъде казана. Свободната преса няма да се остави да бъде сплашена от безчовечен и безразборни актове на принуждение, добави Джонсън.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР