Стюарт Чеймбърс е на прага на необичайно постижение в корпоративния

...
Стюарт Чеймбърс е на прага на необичайно постижение в корпоративния
Коментари Харесай

Дали бордовете на Обединеното кралство са „прекалено горещи, за да тръснат“ в разпродаването на компании?

Стюарт Чеймбърс е на прага на извънредно достижение в корпоративния свят на Обединеното кралство – управлява продажбата на три огромни компании, регистрирани в Лондон, на задгранична компания покупател.

Той беше ръководител на дизайнера на чипове Arm Holdings, когато японската SoftBank го закупи за $32 милиарда през 2016 година Чеймбърс също заемаше същата позиция в компанията за потребителски опаковки Rexam, когато беше поета от американския производител на кутии за питиета Ball Corporation през 2015 г. Сега като ръководител на Anglo American, той се занимава с опит на австралийската BHP да придобие котирания в Лондон миньор.

Тази оферта наподобява, че е в сложна обстановка, откакто Anglo отхвърли модифицираната оферта на BHP за £34 милиарда за компанията. Други могат да се намесят, в случай че BHP се провали. Но това не попречи на Чеймбърс да бъде изправен пред рецензии, че той и други ръководители на Обединеното кралство са „ прекомерно горещи, с цел да тръсат “ в продажбата на английски компании...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР