Стюардите от финала на световното първенство по футбол в Русия

...
Стюардите от финала на световното първенство по футбол в Русия
Коментари Харесай

Стюардите от финала на световното ще бъдат наказани заради протеста на Pussy Riot

Стюардите от финала на международното състезание по футбол в Русия ще бъдат осъдени поради митинга на Pussy Riot. Четирима членове на групата - Пьотр Везилов, Олга Курачьова, Вероника Никулшина и Олга Постухова - нахлуха на терена през второто полувреме и прекъснаха за малко мача сред Франция и Хърватия.

Президентът на организационния комитет на Русия 2018 Алексей Сорокин съобщи, че " държанието им е пренебрежение към труда на хиляди хора ". " Те са наши сънародници. Възползваха се от полицейската униформа, с цел да провеждат тази акция. Лично на мен ми стана извънредно неприятно. "

По думите му виновност носят и стюардите, тъй като не съумели да спрат нахлулите на терена протестиращи. " Срамота е. Разбира се, че не трябваше да разрешават това да се случи. Това е нарушаване и ще има дисциплинарни ограничения против стюардите. От друга страна, казусът беше неповторим. Хората бяха поставили униформи. Съгласете се, че всички ние сме израснали с почитание към униформата ", сподели Сорокин в изявление за " Спорт експрес ".

Все отново съгласно него стюардите не би трябвало да бъдат съдени прекомерно строго. " Да, те действаха непрофесионално. Но няма да бъде справедливо да ги упрекваме прекомерно доста. Хората, които нахлуха на терена, бяха много хитри ", добави Сорокин.

Четиримата членове на Pussy Riot, които нахлуха на терена на стадион " Лужники " в Москва, бяха наказани на 15 дни затвор.

Те бяха упрекнати в нарушение на разпоредбите за държание на феновете по време на спортни надпревари и за нелегално носене на униформа с отличителни знаци на държавни военизирани организации, правоохранителни или контролиращи органи. Освен това четимата получиха тригодишна възбрана да посещават спортни мероприятия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (490)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР