Стюардите на Гран При на Мексико Сити приеха контрапротеста на

...
Стюардите на Гран При на Мексико Сити приеха контрапротеста на
Коментари Харесай

ФИА върна на Алонсо 7-то място от САЩ

Стюардите на Гран При на Мексико Сити одобриха контрапротеста на Алпин и преразгледах решението на комисарите от Гран При на Съединени американски щати за 30-секундното наказване на Фернандо Алонсо, което костава на испанеца седмата позиция в Остин.

Припомняме, че двукратният международен първенец финишира на седмото място на „ Пистата на Америките “, макар че в един миг безусловно бе във въздуха след удара си с Ланс Строл при първия рестарт. След това той съумя да стигне до финала с конкурентно движение, макар вредите по неговия болид, само че тъкмо поради тях Хаас подаде митинг.

Според американския отбор колата на Алонсо е била „ рискова за каране “, защото неговото дясно огледало се клатеше след удара със Строл. В последна сметка то излетя, само че даже и това не спря испанеца по пътя му към седмата позиция.

Стюардите на Гран При на Съединени американски щати почетоха този митинг и постановиха глоба от 30 секунди на Алонсо, която го отпрати на 15-то място. Тъй като обаче контестацията бе подадена 24 минути след приключването на крайния период, от Алпин апелираха наказването.

View this post on Instagram
A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Тъй като това се случи в понеделника след надпреварата в Остин казусът бе прегледан в Мексико Сити, където комисарите решиха, че причините на Алпин са задоволително мощни, с цел да преразгледат случая. След това те взеха решение да анулират наказването и да върнат седмата позиция, само че по-важното – шестте точки за нея на Алонсо и Алпин.

Те също по този начин отпратиха и забележка към автобус шефа по тази причина, че не е наредил на Алонсо да влезе наложително в бокса за премахване на повредите по неговия автомобил. До в този момент през сезона на три пъти имаше такива случаи, като и в трите случая пострадал бе водачът на Хаас Кевин Магнусен.

Точно заради тази причина американският отбор стачкува колата на Алонсо предходната седмица.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР