Студио по изобразително изкуство Рениарт“ с преподавател Таня Василева и

...
Студио по изобразително изкуство Рениарт“ с преподавател Таня Василева и
Коментари Харесай

Започна пленер по батик в Монтана

Студио по изобразително изкуство „ Рениарт “ с учител Таня Василева и арх. Момчил Владимиров за трета поредна година провеждат в Монтана пленер по батик. Той ще се организира от 7 до 9 юли.

В креативната среща ще вземат участие 24-ма някогашни и сегашни възпитаници на Рени Петрова. Сред тях са художници, керамици, скултпор, графични и интериорни дизайнери, аниматори, архитекти, татуист, фотограф, инженери, правист, преподаватели и възпитаници.

Темата на тазгодишното издание на пленера е „ От бодил до цвят “. Тя е въодушевена от многообразието и благосъстоянието на българския Северозапад.

Пленерът се организира в поддръжка на задачата на Сдружението с нестопанска цел " Студио Рениарт ". То бе основано през 2020 година, с цел да подкрепя, предизвиква и координира всички форми на развиване на изобразителното изкуство за децата на Монтана и района. Негова цел е да продължи задачата на своя създател - художникът и възпитател Рени Петрова. Събраните средства ще бъдат употребявани през образователната 2023/2024 година за закупуване на материали и образуване на изложбите, работилниците и самодейностите на студио „ Рениарт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР