Студентско градче, аквариум, нов стадион и сериозни инвестиции в образованието

...
Студентско градче, аквариум, нов стадион и сериозни инвестиции в образованието
Коментари Харесай

Вижте смелите проекти на Димитър Николов за Бургас

Студентско градче, аквариум, нов стадион и съществени вложения в образованието и опазването на здравето, са планувани за идващите 4 години

" За един град са значими смелите фантазии. Тези, които включват бъдещи вероятности за развиване. Програмата, която ще ви показва е извънредно амбициозна - с мащабите на град, който е два или три пъти по-голям от. В годините съм се уверил, че не може да постигаш огромни фантазии, в случай че имаш дребни цели. Заради това моята цел е доста огромна - триумфът на Бургас ".

С тези думи претендентът за кмет на Бургас откри предизборната си акция и показа стратегия без аналог в новата история на града. Флагман.бг предава онлайн.

„ Ще продължа да бъде индивидът, който ще се бори Бургас да не бъде подценяван. През идващите 4 години ще бъдем в тежка конкуренция с огромни градове освен от страната, само че и от чужбина. Предстои борба за европейското финансиране! Имам самочувствието да кажа, че ръководя един сполучлив екип, който може да печели и пази европейски планове. Те са национални водачи. И тук има една доста тънка тематика. Европа ще дава средства на тези градове, които са водачи и съумяват да убедят другите към тях, че техните хрумвания и планове са по-силни. Не приказваме за една или две общини, а за 10-15, а за какво не и 20. Ще бъде доста мъчно, тъй като ще би трябвало да ги убедим, че нашите планове са по-важни. Вярвам, че ще успеем. Тези, които реализиран това обединяване ще бъдат водещи в страната и ще привлекат огромното финансиране за огромни планове “, сподели Димитър Николов.

Той и екипа му са създали разнообразни секторни политики, които ще подпомогнат за динамичното развитие на общината.
 Димитър Николов с претендентите за общински съветници и кметове на кметства от листа №7
Кандидатът за кмет на ГЕРБ е безапелационен, че страната е изправена пред демографска злополука.

„ Всеки лев, който ще бъде вложен в Бургас през идващите години, ще има акцент към демографията, основаване на по-добри условия, които да привлекат хора “, акцентира Димитър Николов.

Образованието е водещ приоритет за Димитър Николов.

Днес той анонсира, че следва основаването на студентско градче на територията на Пети километър – сред ж.к. “Изгрев “ и Северния обход. Кампусът ще бъде ситуиран на повърхност от 30 дка. Ще има жилища за студенти и преподаватели, научен център за научни проучвателен лаборатории, цифрова библиотека, паркови пространства и детска градина.

„ Ще  стартираме построяването от нула на студентско градче, където и четирите висши образователни заведения ще имат общежития и корпуси. Ще има пространства за занимания, спорт и отмора. Това е амбициозна цел, само че съм уверен, че сложим ли я като тематика, ще се оправим “, добави Николов.

В програмата му е заложено развиването на „ Аква калиде " като археологически студентски кампус. Комплексът ще е с археологически парк с образователна част, термаленан парк, бунгала и къмпинг за каравани. В региона на „ Аква калиде “ има 5 културни пласта, което е извънредно рядко събитие в цяла Европа. Потенциалът е голям и Общината желае да го развие.

Димитър Николов си сложи и друга амбициозна задача – да продължи разкриването на нови факултети. Първият, за който ще се борят, е „ Фармация “.

Предвидено е и построяването на ново учебно заведение в кв. „ Крайморие “, който е най-бързо развиващия се в града, с доста млади фамилии. Идеята е в едно от крилата да има морски център, който да притегля деца от цялата страна. В програмата е заложено и строителството на нови здания към съществуващи учебни заведения – ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ОУ „ Васил Априлов “, Гимназията по компютърно програмиране и нововъведения, Спортното учебно заведение. Ще се ремонтират главно и редица учебни заведения. Сред тях – ОУ „ Георги Бенковски “, ОУ „ Антон Страшимиров “, учебното заведение в кв. Сарафово. За огромна част от тях е обезпечено европейско финансиране.

Предстои цялостна рационализация на детските градини – „ Вълшебство “ и „ Славейче “. Ще се построи и нова постройка на ДГ „ Ален мак “ в кв. „ Сарафово “, както и към ДГ „ Пинокио “ в ж.к. “Меден рудник “. Предвидени са нови физкултурни салони или ремонт на съществуващи такива в редица учебни заведения.

Николов е заложил и на друга забавна концепция в програмата си – да има детска градина, която да поема децата на родители, работещи с изключително време.
 Проф. Севдалина Турманова държи в ръцете си амбициозната стратегия на Димитър Николов за идващите четири години. Стратегията е без аналог в новата ни история 
В сферата на опазването на здравето цел №1 е построяването на Националната педиатрична болница, по която се работи от години, както и новият корпус на Белодробната болница.

По отношение на пътната инфраструктура водещата цел е вторият обход на ж.к. “Меден рудник “. „ Това ще е доста сложна задача, само че единствено преди няколко години, когато говорихме за Северния обход мнозина се смееха, а в този момент на драго сърце минават през него. Трябва да го създадем, с цел да дадем по-големи вероятности на ж.к. “Меден рудник “, настоя Николов.

В програмата му са заложени построяването на кръгови кръстовища на бул. “Захари Стоянов “, разширението на бул. „ Одрин “, което от няколко седмици действително стартира, етажен паркинг на ул. “Ген. Гурко “, още един етажен паркинг до новата детска болница.
 Депутатите Андрей Рунчев и Галя Желязкова на откриването на акцията на Димитър Николов
Димитър Николов е планувал да продължи и облагородяването на вътрешните квартални пространства по програмата „ Моят град, моят квартал, моята улица “. Заложено е построяването на редица дребни паркове в кварталите.

На дневен ред е и концепцията за картинг писта в региона на бургаския полигон.

Кандидатът за кмет Димитър Николов акцентира, че правосъдният проблем с прословутата Дупка на площад „ Тройката “ действително е позволен и след изборите ще има допитване до жителите за бъдещето на това пространство.

Изготвена е и смела стратегия за разширението на индустриалните зони. Логистичен парк – фаза 1 е с привършен потенциал, съществено се запълва и фаза 2 – край ж.к. “Меден рудник “, а новите оферти са за зони в региона на Девети километър, където стъпи огромен цех за бронетранспортьори, както и зона 12-ти километър, която е общо 346 дка, в непосредствена непосредственост до Автомагистрала Тракия и основни пътища.

По отношение на туризма проектите са се сътвори градски аквариум, ще се търси финансиране по европейските стратегии, ще се насърчи развиването на водни атракции и разширението на КТЧ „ Ченгене скеле “. Общината ще направи действия пред страната и за приемане на общински плаж, който ще е безвъзмезден.

В спортната инфраструктура са заложени няколко основни плана. На първо място новият градски стадион в ж.к. “Меден рудник “, където всички процедури към този момент са минали, а напълно скоро ще бъде оповестена социална поръчка. Вече са обезпечени средства за цялостния ремонт на спортна зала „ Младост “, планувано е и възобновяване на „ Бойчо Брънзов “.
 Част от претендентите за общински съветници на ГЕРБ. На напред във времето са Ева Михалева, проф. Севдалина Турманова и Веселин Пренеров  Адвокат Иво Баев е едно от новите имена в листата на ГЕРБ  Двама от съветниците, които разчитат на преференциална поддръжка - Боян Дяков (вдясно) и Тодор Йосифов  Доскорошните общински съветници проф. Сотир Сотиров, Иван Гаврилов и Ивайло Колев пристигнаха, с цел да изразят поддръжката си към претендента за кмет на ГЕРБ Димитър Николов  Големият стихотворец Ваньо Вълчев също бе посетител на представянето на програмата на Димитър Николов  Проф. Севдалина Турманова заявява цялостна поддръжка за програмата на Димитър Николов  Новото учебно заведение в кв. Крайморие  Проектът за нов дом за остарели хора в кв. Минерални бани  Предвидено е и построяването на медицински блок за експерти, откакто Бургас в последните години се трансформира в притегателно място за образование по медицина и работа в лечебните заведения  Така ще наподобява спортна зала Младост след реконструкцията   Проектът за новата картинг писта до полигона в Бургас  Стартирани са административните процедури по смяна на предназначението на територия от 346 декара в региона на 12-ти километър. Там ще се обособи нова индустриална зона на Бургас. Имотът е наоколо до Автомагистрала Тракия и с капацитет да притегли огромен инвеститор
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР