Студентските стипендии се увеличават от 1 октомври. От 85 лв.

...
Студентските стипендии се увеличават от 1 октомври. От 85 лв.
Коментари Харесай

По-високи стипендии за студентите от 1 октомври | За целта са отделени 6 млн. лв. до края на годината

Студентските стипендии се усилват от 1 октомври. От 85 лева минималната става 120 лева, а оптималната се подвига от 180 на 200 лева

Министър-председателят акад. Николай Денков разгласи новината пред уредниците и участниците в 21-вото издание на Националните летни студентски игри „ Летен университет “ в Китен.

За по-високите стипендии са отделени 6 млн. лева до края на тази година, а за ремонт на общежития са планувани 100 млн. лева “Парите са налице, чакаме планове от университетите ”, добави министър председателят.

„ Вие сте образец по какъв начин могат да работят една държавна институция, каквото е Министерството на образованието и науката, и една общественост, каквато е Националното посланичество на студентските препоръки /НПСС/. Вие направихте едно малко знамение. “
С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към уредниците и участниците в 21-ото издание на Националните летни студентски игри „ Летен университет “ в Китен. Тази вечер той връчи премията на първенеца - тима на Националната спортна академия “Васил Левски ”. Акад. Денков получи плакет от НПСС в символ на признателност за поддръжката към студентите.

Премиерът изрази вяра да има повече такива общности. Той акцентира, че без разговор и без взаимно схващане няма по какъв начин да получим положителни резултати. „ Всеки път, когато се видя и приказвам със студенти, се усещам зареден с сила. Това осмисля всички старания, които поставяме, с цел да създадем нещо потребно за вас “, съобщи пред младежите министър-председателят.

„ Ще помните цялостен живот претърпяното тези дни тук и няма да може да го сравните с нищо друго. Успех и на добър път! “, пожела акад. Денков на студентите.

Националните летни студентски игри „ Летен университет “ е обществен план, целящ да сътвори условия за създаване на деен разговор сред студентските общности на висшите учебни заведения чрез присъединяване им в образования, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят дружно за развиването на всеобщия студентски спорт, образованието и междукултурните полезности. В тазгодишното издание участваха над 600 студенти в 12 типа спорт: футбол, волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, лекоатлетическа щафета, плажна щафета, водна топка, стрийт фитнес и дърпане с въже, шах и белот.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР