Студентски общежития в София, Пловдив и Велико Търново ще се

...
Студентски общежития в София, Пловдив и Велико Търново ще се
Коментари Харесай

Студентски общежития в Пловдив, София и Велико Търново получиха 30 млн.лв. от държавата за ремонт

Студентски общежития в София, Пловдив и Велико Търново ще се ремонтират с 30 млн. лева, отпуснати от страната. Капиталът на „ Студентски столове и общежития ” ЕАД се усилва с 30 млн. лева, като със средствата ще бъдат актуализирани по два блока в София и Пловдив и един във Велико Търново. Решението на Министерския съвет е в сходство с признатата Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития.
Прочетете още
Съгласно нейните условия средствата за утвърдените за финансиране общежития към,,ССО ” ЕАД се дават посредством нарастване на капитала на сдружението.

В момента огромна част от местата за живеене на студентите се нуждаят от повсеместен ремонт, включващ енергийна успеваемост, ремонт на покриви, замяна на всички типове съоръжения, ремонт на санитарни възли, вътрешен ремонт на обособените пространства и общи елементи, както и актуалното съоръжение и обзавеждане.

С отпуснатото финансиране всички места за настаняване в общежитията на сдружението ще дават отговор на актуалните условия за облекчаване на жилищните потребности на студентите, докторантите и специализантите. Това ще способства да се подобрят опциите за продължение на образователния развой в извънаудиторни условия и за отдих.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР