Студентката в японски университет Ейми Хага от детство се увлича

...
Студентката в японски университет Ейми Хага от детство се увлича
Коментари Харесай

Студентка в специалност "Нинджа" предаде празен лист на изпит и получи 6-ица

Студентката в японски университет Ейми Хага от детство се увлича по разказите за шпиони и секрети сътрудници. А в университета даже е записала курс по историята на нинджите.

Веднъж преподавателят помолил студентите да напишат съчинение за визитата си в Музея на нинджите в Ига Уено. При това професорът отбелязал, че най-високите оценки ще получат тези, които най-творчески подходят към задачата.
 Фото Twitter/pennewstweet

Тогава в главата на 19-годишното момиче пристигнала любопитна мисъл. Тя си спомнила за техниката на нинджите с името абуридаси, която те употребявали при писането. Тя се състои в правенето на безцветни мастила от соеви зърна, написа Би Би Си.

За задачата плодовете се мокрят, а по-късно се натрошават и изстискват. В последна сметка Ейми предала бял лист, авансово написвайки с елементарна химикалка, той преди четене да бъде нагорещен.

Професорът Юджи Ямада оценил методът на ентусиастката по достолепие и дал най-високата оценка на нейното съчинение.

Макар и първоначално да се е съмнявал, че начинанието на студентката е било сполучливо, той също отбелязал, че на процедура в никакъв случай не е виждал някой да употребява тази техника за писане.

"Честно казано, аз малко се съмнявах, че думите ще са добре забележими. Но, когато нагрях листа вкъщи на газовия котлон, всичките се появиха много ясно. Помислих си: Отличничка! ", споделя Юджи Ямада.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР