Студентката Лилия Трифонова от Софийския университет Св.Климент Охридски“ е носител

...
Студентката Лилия Трифонова от Софийския университет Св.Климент Охридски“ е носител
Коментари Харесай

Студентка от СУ заслужи голямата награда на конкурса “Боян Пенев”

Студентката Лилия Трифонова от Софийския университет „ Св.Климент Охридски “ е притежател на Голямата премия в тазгодишното издание на Националния студентски книжовен конкурс „ Боян Пенев “, който се организира в Шумен. Тя получи наградата от зам.кмета по просвета Найден Косев на гала пред паметника на Иван Пейчев. Община Шумен ще финансира издаването на стихосбирка на победителката, оповестиха от пресцентъра на Шуменския университет.
 k-3  k-2
Лилия Трифонова е студентка в IV курс, компетентност Българска лингвистика. Участва в Конкурса за повторно, на юбилейното му 40-о издание м.г. бе отличена с първа премия в направление Поезия.

„ Радвам се, че традицията на най-стария студентски книжовен конкурс продължава и че виждам измежду вас участници и от предходни издания. Нашата работа, като уредници, е да ви дадем опция да изразите свободно това, което чувствате. Очакваме Ви и следващата година, на 17, 18 и 19 май “, приветства студентите-творци ректорът на Шуменския университет „ Еп.Константин Преславски “ проф. д.и.н. Георги Колев.
В журито на креативната конкуренция бяха Захари Карабашлиев, Митко Новков и доцент Пламен Дойнов. Те дефинира и останалите наградени – в направление Поезия първото място е за Александър Христов от ВТУ „ Св.Св.Кирил и Методий”, второто за Светослав Савев от Русенски университет „ Ангел Кънчев “, подучване завоюваха Мартин Илиев (СУ), Александър Николов (ВТУ) и Пламена Куршумова(СУ)

В направление Проза първа е Емине Садкъ /ВТУ/, втори Денис Българанов от Нов български университет, подучване за Богомил Маринов (ВТУ) и Елица Станачкова (ШУ)

В направление Критика първа е Гергана Трайкова, НАТФИЗ, втора Нели Кирилова/ВТУ/. Наградата на публиката заслужи Богомил Маринов (ВТУ).

45 души от 12 български университета се записаха за присъединяване в 41-то издание на Конкурса. В програмата бяха включени поетически пленер „ Писане от натура “, който се организира в резерват „ Мадара “, завладяващ поетически дуел и полемика. Бяха показани и шест книги – „ Хавра “ на Захари Карабашлиев, „ Балът на тираните “ на Пламен Дойнов, „ Справедливост “ на Александър Николов, „ Нито един гълъб до на следващия ден “ на Елена Ташева, „ Чернова “ на Ралица Красимирова и „ Крайпътна обител “ на Александър Христов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР