Студентката Елин Ерсон е запазила място в същия самолет, с

...
Студентката Елин Ерсон е запазила място в същия самолет, с
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво направи красива студентка за афганистанец в Швеция

Студентката Елин Ерсон е запазила място в същия аероплан, с който е трябвало да отлети и афганистанецът. Тя е отказала да заеме мястото си, до момента в който той не бъде свален от машината.

Когато стюардесите са предиздвикали всички да заемат местата си, Елин е останала права и присъединила камерата на телефона си. Чрез нея е предавала онлайн във Фейсбук всичко, което се случва в близост.
Реакциите на множеството хора в мрежата са позитивни и в нейна отбрана, само че въпреки всичко някои я упрекват, че просто парадира и се самоизтъква.

От понеделник до момента видеото е споделяно от мнозина и към този момент е гледано съвсем 2 млн. пъти.


На него се вижда по какъв начин Елин Ерсон изяснява на пасажерите, както и на всички фенове във Фейсбук, че не е съгласна с шведската политика във връзка с депортирането, която дефинира Афганистан за безвредна страна; и изпраща назад тези, на които е отказано леговище.

Елин Ерсон изяснява, че Афганистан е страна, в която индивидът „ най-вероятно ще бъде погубен “ и добавя, че „ прави, каквото може, с цел да избави човешки живот “.
Тя разяснява: „ Докато има и един пасажер, който стои прав, водачът не може да излети. Искам единствено да спра депортацията и по-късно ще се съобразя с разпоредбите тук “.
Във видеото се вижда по какъв начин в началото екипажът, както и няколко други пасажери, се пробват да я накара да седне и да спре да снима.
Докато тя продължава да стои, няколко други пасажери също се изправят – едни в нейна поддръжка, други – с цел да видят какво става.
Накрая тя и 52-годишният афганистанец са били свалени от самолета.
Според локалните медии, бежанецът най-вероятно ще бъде депортиран въпреки всичко на по-късен стадий, а активистката ще бъде обект на юридическо гонене – пасажерите са длъжни да се подчиняват на заповедите на капитана.
Това се случва на фона на огромна дискусия по отношение на депортацията в Европа. През последните години континентът е много „ наводняван “ от мигранти от Африка, Близкия Изток и Афганистан, които търсят леговище. Лодките, пренасящи хора през Средиземно море, срещат все по-голям отпор и им е все по-трудно да намират пристанище, на което да дебаркират.
По-рано този месец вътрешният министър на Германия беше съществено подложен на критика, откакто си направи смешка, че за неговия 69-и рожден ден са били депортирани 69 афганистанци.
Един от тях по-късно се самоуби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР