Студентка по хуманна медицина от Тракийски университет – Стара Загора

...
Студентка по хуманна медицина от Тракийски университет – Стара Загора
Коментари Харесай

Млада доброволка влезе в пункт за пробонабиране на COVID-19

Студентка по хуманна медицина от Тракийски университет – Стара Загора стана за образец на доста младежи, като се включи в борбата с ковид. Кристияна Тотева схваща риска от работата си, само че счита, че всеки би трябвало да има своя принос в оправянето с пандемията.

Второкурсничката работи като доброволец в новооткрития пункт в Чирпан. Там се взимат проби за PCR проби за ковид.

„ Когато кметът разпореди да намеря човек, бях мощно обезпокоен, тъй като нямаме хора. В един миг взех решение да опитам, Кристияна е дружелюбно момиче. Идвала е, проявявала е интерес в болничното заведение още от началото на нейното обучение. Явно ще стане доктор по предопределение, а не по нечии упоритости “, разяснява шефът на болничното заведение в Чирпан доктор Неделчо Тотев пред бТВ.

Въпреки доброволчеството в Коронавирус пункт не е нужно Кристияна да съблюдава специфична карантина и умерено може да поддържа връзка с роднините си.

„ Получавам цялостна поддръжка от околните си. Още сега, в който се насочих да изучавам медицина, сме разискали рисковете, които крие тази хуманна специалност “, споделя тя.

Кристияна прекарва по три часа дневно със защитния костюм. Сподели, че с него е топло и се диша мъчно с маската, изключително и с очила.

„ Най-трудното е да виждаш страха в очите на хората и да се опитваш да запазиш хладнокръвие, с цел да извършиш отговорностите си професионално “, споделя тя.

Доброволката от време на време оказва помощ и в самата болница в Чирпан, където има Коронавирус поделение, в което се лекуват приблизително тежки и леки случаи.



Д-р Тотев пък изиска Кристияна да си смъкна маската, с цел да видят всички лицето й, да научат името й и да знаят името й. Той насочи зов към останалите бъдещи медици да заповядат в болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР