Студентите първа година от ЕС, приети в британски университети през

...
Студентите първа година от ЕС, приети в британски университети през
Коментари Харесай

800 паунда сметка заплашва студенти първа година от ЕС във Великобритания

Студентите първа година от Европейски Съюз, признати в английски университети през есента, само че не съумели да влязат във Англия, поради пандемията, са застрашени с 800 паунда сметка, в случай че не стъпят на английска почва преди 31 декември, предизвестява вестник „ Гардиън ".

„ Гардиън " написа, че заради влизащите в действие от 1 януари нови разпореждания след Брекзит тези студенти могат да не бъдат утвърдени за приемане на краткотраен статут на уседналост, без значение от върлуващата пандемия.

Потенциално това значи за хиляди студенти сметката им да набъбне с спомагателни близо 800 паунда, от които 348 за виза и 470 годишно за здравна осигуровка.

Проблем за студентите, които още не са почнали на място образованието си във Англия е, че не могат да дават доказателство под формата на заплащане на наем, битови или банкови сметки.

Според Министерството на вътрешните работи е задоволително студентите да показват един документ с дата от последните шест месеца на годината, с цел да получат краткотраен статут на уседналост и щемпел в паспорта, потвърждаващ, че са влезнали във Англия или билет, потвърждаващ същото.

Междувременно Би Би Си заяви, базирайки се на източници от Европейски Съюз, че договарянията за Брекзит ще продължат през уикенда в Лондон откакто по-рано бяха публикувани известия, че Мишел Барние се е отказал да пътува за английската столица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР