Студентите ме питаха, дали трябва да има гей парад в

...
Студентите ме питаха, дали трябва да има гей парад в
Коментари Харесай

Скандален дебат между кандидат-кметове: Сексът между мъже - фикс идея на Възраждане“

„ Студентите ме питаха, дали би трябвало да има гей церемониал в София. Ако аз съм кмет такова събитие няма да има по улиците на София, а в някоя зала. Искам останалите да кажат, изключително Григорова, която е работила с „ Отворено общество “, какво е тяхното мнение “, настоя претендентът за кмет на столицата от „ Възраждане “ Деян Николов по време на спор в Би Ти Ви. 

Избраникът на Костадин Костадинов очевидно е захласнат от тематиката за гей връзките тъй като не пропуща да я разяснява при всяко свое обществено появяване. 

" Не знам за какво " Възраждане " последните седмици пускат компромати против мен. Така няма да ви се получи.

Гей парада няма по какъв начин да бъде спрян от кмета ",

сподели тя. " Това е цивилизационен избор, ние поддържаме ли другите или не. За мен това събитие е корпоративно. Това не е събитие за отбрана на човешките права. Там има компании ", отвърна кандидат-кметът на Левицата Ваня Григорова. 

" Подкрепяте ли джендър идеологията, да я има ли в учебните заведения. Да се толерира сексът сред мъже.

Ще изгоните ли НПО-тата от учебните заведения ", натисна я обаче отново Николов. 

" За мен е порочно, че учебните заведения се обръщат към Неправителствени организации за съществени разбори, вместо да се обръщат към Българска академия на науките и вузовете. Вие пък не казахте за десетките си жилища, не казахте за часовника си за 100 000 лв. ", отвърна му Григорова.

" Колко жилището имате на 33 години, с какво се различавате от Терзиев ", 

захапа го още веднъж Григорова. 

Николов пък ѝ отвърна, че противничката му е работила в " синдикатите на Борисов ". Що се отнася до жилищата, той съобщи, че фамилията му е работно и му е дарило парцели.

Извън тематиките за гей парада и хомосексуалните контакти, участниците в дебата дискутираха и проблеми за софиянци.

" В столицата има над 1 милион коли.

Това е голям трафик, като прибавим и казуса с паркирането, уличната мрежа не стига.

Ще решим казуса посредством мощни вложения в градския превоз. Развитие на метрото, като гръбнак на цялата транспортна система. Развитие на довеждащия превоз. Средното осъществяване на капиталовата стратегия за превоз е към 70%, има огромен запас ", сподели Вили Лилков. 

Сметката сподели, че над 1,5 млн коли годишно посещават КАТ. Може да се намерения КАТ да се реалокира на по-удобно място, предложи още той

" Задръстването е разследване от доста други проблеми. Разговарях с хора от Горна баня. Жена споделя, че няма по какъв начин да няма тапи, когато би трябвало да взема внучето си, да го закара на учебно заведение, а по-късно майка му и татко му да отидат на работа със същата кола, а по-късно тя да търси личен доктор, тъй като няма в Горна баня.



Остър избирателен спор в ефира на bTV сред Ваня Григорова (БСП), Вили Лилков (КОД), Деян Николов (Възраждане) и Ивайло Вълчев (ИТН). Къде ли са Хекимян и Терзиев?
 
Трябва да се усъвършенства градския превоз, да се синхронизират обособените линии. Там има големи проблеми, за това сме се борили години. Трябва да се подобрят изискванията на работа  и заплащането в градския превоз. Има минус 15% водачи, а довеждащ превоз има ", каза на собствен ред Ваня Григорова. 

Между 50 и 60% от капиталовата стратегия съумява да се реализира. Непрекъснато заблуждавате с числата, 

отвърна я Лилков. 

" Голяма част от средствата не се усвояват. По отношение на трафика има да дотъкмяване южната дъга ", каза на собствен ред Деян Николов. 

" Трябва да се вземат мненията на жителите, които живеят там.

Може да се употребява европейско финансиране. Оттам нататък в града би трябвало да се стартира нападателно създаване на кръстовища на две равнища ", сподели още той. 

" Градът е претъпкан с коли, няма изолирани решения ", 

сподели Вълчев.  " Липсват паркоместа, липсват благоприятни условия хората да стигнат до там без да имат потребност да употребяват персоналния си автомобил, даже когато приказваме за ожесточаване на режима за центъра на София, би трябвало да им дадем всички благоприятни условия, като периферни паркинги ", сподели Вълчев. 

" Не би трябвало да има възбрана за влизане на остарели коли в центъра на София, тя е дискриминационна ", сподели Николов.  

" Необходим е математически модел, да покаже целесъобразността на тази възбрана ", сподели Лилков. " Защото в случай че го спрем да влизат в центъра, те ще обикалят към него, а това ще усили замърсяването ", изясни той. 

Като различен главен проблем на столицата бе посочено презастрояването. 

" Основният проблем с презастрояването може да се реши с по-добро обмисляне. Няма как да няма презастрояване, като не е построена обществена инфраструктура. Хората до момента, които са в СОС, са повода за това презастрояване. Липсващите претенденти постоянно приказват за уплътняване, това е нищо друго с изключение на презастрояване. Трябва да почне да се строи на Север ", каза Григорова. 

Лилков я атакува, че не знае закона.  " Отново Григорова демонстрира непознаване на казуса. Презастрояването се дължи на закон, който се приема от Народното събрание по предложение на Министерски съвет. В него има част на коефициент на застрояване. Ако аз стана кмет, ще желая понижаване на този коефициент.

Ще пренасоча вложенията към северните региони и бизнеса ще го последва ",

сподели той. 

" Той просто манипулира ", отвърна му Григорова. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР