Студентите да придобиват такъв опит отделно от стажа си в

...
Студентите да придобиват такъв опит отделно от стажа си в
Коментари Харесай

По време на следването си всеки бъдещ учител трябва да изкара стаж в „трудно“ училище

Студентите да получават подобен опит настрана от стажа си в базовите учебни заведения, които по принцип са най-хубавите в системата.

Това предложи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по време на националната конференция „ Състояние на ромската просветителна интеграция: от сегрегация към образование в етнически смесена среда “, проведена от Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “.

Трябва да се работи за повишение на качеството на образованието във всички учебни заведения, посочи акад. Денков. „ Да стартираме с ранното детско развиване – още от яслите и детските градини да се обезпечи грижа за всяко дете, без значение какъв е общественият му статус. Тук влизат освен безплатните ясли и градини, само че и безплатните учебници, храна за децата, общежития, както и безплатните електронни запаси и достъпът до тях “, изясни министър Денков.

Той напомни, че тази есен ще проработи облакът с електронни запаси на Министерството на образованието и науката, който би трябвало да даде онлайн обучителни материали на всички –...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР