Студенти в Югозападния университет Неофит Рилски“ излязоха с позиции относно

...
Студенти в Югозападния университет Неофит Рилски“ излязоха с позиции относно
Коментари Харесай

Студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ поискаха среща с просветния министър

Студенти в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ излязоха с позиции по отношение на изявления, свързани с университета. Пред публицисти през днешния ден секретарят на Студентския съвет Виктор-Кристиян Василев изчете мнение на Студентския съвет, в което „ безапелационни и ясно “ се декларира, че поднесената информация е погрешна и не дава отговор на обективната истина. 

В мнението си студентите разясняват направената от Министерство на образованието и науката през декември инспекция в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и резултатите от нея, като показват, че инспекцията визира интервала 2015 – 2018 година, а смяната в закона, с която се не разрешава скъсен интервал на образование, е от 2022 г. 

Студентите показаха, че се усещат персонално наранени от изявления, в които се сервира информация, че приключили студенти би трябвало да поставят още веднъж изпити и издадените дипломи са подправени. 

Всички медийни изявления по отношение на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ се отразяват отрицателно както на студентите, по този начин и на образователния развой в университета, декларират още студентите и показват в мнението своята поддръжка към висшето учебно заведение.

Те упорстват за среща с министъра на образованието в оставка проф., на която да посочат и своята позиция.

След появяването на информация за подправени дипломи се сътвори възприятие на боязън, че откакто приключим, ще ни кажат „ Вие сте от ЮЗУ с подправените дипломи, няма по какъв начин да ви вземем на работа “, уточни секретарят на Студентския съвет. Той добави, че хора, приключили Правно – историческия факултет на университета сега са съдии, прокурори, следователи, сполучливи юристи. 

По време на конференцията студентите показаха и преписка сред ученици на факултета, компетентност „ История “ и доцент Стефан Дечев, който подаде сигнала към Министерство на образованието и науката, в който задават въпрос за ненанесени оценки от положени изпити, което основава неспособност за кандидатстване за стипендии, въпроси дали ще бъдат провеждани лекции в съответен ден и така нататък

Преди седмица на конференция управлението на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ опроверга изказванията за нарушавания във висшето учебно заведение. Повод за конференцията е информация, посочена в известие на Министерство на образованието и науката (МОН) за непрецизно водене на образователната документи в университета и позволени редица механически неточности. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР