Студенти уронват престижа на Софийския университет и трябва да бъдат

...
Студенти уронват престижа на Софийския университет и трябва да бъдат
Коментари Харесай

Студенти се подиграват със Софийския университет


Студенти уронват престижа на Софийския университет и би трябвало да бъдат осъдени. За това настояха преподаватели на днешното съвещание на Академичния съвет. Причината е в публикувана информация за заплатите на преподавателите от студентите Симеон Георгиев и Стефан Радов.

По мое предложение се взе решение справката да бъде публикувана единствено в Съвета. Нашите сътрудници студенти тогава се причислиха към решението. Какво наложи толкоз незабавно справката да бъде публикувана в медиите, съобщи доцент Милена Стефанова.

Защо има разлики при спомагателните хонорари за научна степен? Защото не се осчетоводява, когато си в отпуск. Студентите попитаха ли, с цел да им се изясни наличието на справката, преди да я разпространят, сподели доцент Стефанова. Тя се е почувствала афектирана.

Директно наказване за студентите изиска деканът на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. Божидар Ангелов. Той назова „ нелепости “ и „ тотална неначетеност “ излязлото по медиите „ в 1 ч. измежду нощ “ (става въпрос за предаване, в което тематиката бе разисквана). Разбирате ли, че спирате работата на целия университет? Това е ексклузивен труд, кой ще го заплати, акцентира той. Аз желая за уронване на престижа на СУ двамата сътрудници да понесат своето наказване, съобщи проф. Ангелов.

В Софийския университет не се раздават бонуси, награди и 13-и заплати. Няма подобен случай. Изпълняват се Кодексът на труда и Наредбата за работната заплата, според които тя се състои от съществена и спомагателни трудови хонорари, съобщи ректорът на СУ Анастас Герджеков. Тези пари са част от работната заплата и би трябвало да се изплащат с нея.
В последна сметка Академичният съвет се оказа либерален и не наказа студунтите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР