Студенти от японския университет Nihon Automotive Technology School (NATS) построиха

...
Студенти от японския университет Nihon Automotive Technology School (NATS) построиха
Коментари Харесай

Mercedes-AMG G63 6x6 за 15 хил. лева!

Студенти от японския университет Nihon Automotive Technology School (NATS) построиха имитация на рисковия Mercedes-AMG G63 6x6 с бюджет от едвам 1 000 000 йени (малко повече от 15 000 лева). За изработката на шестколесното страшилище са употребявани две релативно непокътнати джипки Suzuki Jimny от 90-те години на предишния век.



За да получат задоволително дълго триосно шаси, младите експерти заварили рамите на двата японски дребосъка една за друга. Въпреки това дистанцията не е стигнало за втори чифт порти.



Под предния похлупак работи непретенциозно трицилиндрово турбомоторче с мощ 60 к.с., съчетано с четиристепенна автоматизирана трансмисия. Задвижващи за четири от шестте колела, а третата ос има единствено бутафорни функционалности.



За да докарат външния тип на G63 6x6, студентите трябвало да поръчат някои елементи от каталозите на Mercedes-AMG, които се оказали и едно от най-дебелите пера в бюджета. Оригинални са фаровете, стоповете, радиаторната решетка и броните.



Японският G63 6x6, по който са работили студенти от четири курса, ще бъде показан на автосалона в Токио, който ще се организира сред 27 октомври и 5 ноември.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР